Historische Vereniging succesvol op de Braderie - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Historische Vereniging succesvol op de Braderie

De Historische Vereniging had ook dit jaar weer een stand op de Braderie in de Grachtstraat, vlakbij de klanken van de kermis en de geur van de oliebollen. Ondanks dat het weer af en toe iets te wensen over liet werd de kraam goed bezocht en was het nieuwe bestuurslid Mark van Dijken zeer actief in het verkopen van de verschillende boeken en hij wist ook nog enkele nieuwe leden in te schrijven, zodat de vereniging over een succesvolle Braderie kan spreken.Het VVVM comité heeft dit jaar weer aan de wens van de Historische Verenigen en fam. Kalf gehoor gegeven zodat de stand vlak voor de deur van de fam. Kalf stond en deze familie traditie getrouw de standhouders perfect verzorgde door hun koffie en koekjes en geheel verzorgde maaltijd aan te bieden, de standhouders waren de familie Kalf dan ook zeer dankbaar.

Net als voorgaande jaren heeft Erik Boerma, vanuit zijn Antiekhoeve in Uithuizen, materialen uit vervlogen tijden beschikbaar gesteld, een aantal van deze materialen daarvan wisten vele bezoekers niet te vertellen waar deze vroeger voor werden gebruikt en dit zorgde soms voor hilariteit, vooral het verhaal van de tinnen bedspiegel die omgevormd was tot een bloempot.

In de stand was ook een plaats ingeruimd voor de promotie van een boek over de Middelstumer architect S.A. Veenstra, dit boek wordt de derde in de reeks van architecten die zich vooral bezig hielden met de bekende Amsterdamse school stijl. De eerste over Albert Wiersema en de tweede over Karst Zevenberg en in het komende najaar dus over Sietse Albert Veenstra, dit boek bevat uiteraard veel foto’s van panden in Middelstum en is een zeer welkome aanvulling in deze reeks.

Bekijk de overige foto's bij dit artikel HIER.

Bron & foto’s: Historische Vereniging Middelstum (19 mei 2019)

© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud