Historische Vereniging prominent aanwezig op streekproductenmarkt - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Historische Vereniging prominent aanwezig op streekproductenmarkt

Op de streekproductenmarkt bij Ewsum, met deze keer als thema “Boerenmarkt”  was een ruime plek bedeeld aan de Historische Vereniging. Het weer was deze dag de standhouders bijzonder goed gezind wat dan ook, volgens de organisatie, meer dan 1100 bezoekers naar Ewsum trok. 
Een aantal zeer oude boerenwerktuigen,vroeger getrokken door paarden, waren opgesteld zodat het verleden bij menig bezoeker weer werkelijkheid werd. Vooral de meer dan honderd jaar nog perfect werkende oude aardappellichter trok veel belangstelling net als de stoommachine die vroeger veel in de laboratoria werd gebruikt voor het aandrijven van lichte apparaten.

 
Net als voorgaande jaren hadden Erik Boerma, van de gelijknamige antiekhoeve uit Uithuizen, en beroepsverzamelaar de Middelstumer Berend Poortinga diverse kleinere handgereedschappen beschikbaar gesteld, waarvan menigeen niet  wist waar deze in vroegere tijden voor werden gebruikt, het was dan ook een schone taak voor de bestuursleden van de Historische Vereniging om de bezoekers uit  de doeken te doen waarvoor deze werden gebruikt. Men kan terug kijken op een goed bezochte en geslaagde markt, want ook nu werden er weer een aantal nieuwe leden ingeschreven.

Bekijk de FOTO'S welke bij dit artikel horen.

Bron & foto's: Historische Vereniging (23 juni 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud