Historische kas Ewsum geopend tijdens streekproductenmarkt - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Historische kas Ewsum geopend tijdens streekproductenmarkt

Het was zaterdag 23 april druk op het Borgterrein bij Ewsum tijdens de eerste streekproductenmarkt van het seizoen. Velen waren met de prachtige weersomstandigheden afgekomen naar de markt, niet alleen om over de markt te lopen maar ook de opening bij te wonen van de Historische kas die enkele maanden geleden is opgeleverd. De kas is deels gebouwd op de oude fundamenten van het koetshuis van de Borg. Het is prachtig geworden volgens vele bezoekers die aanwezig waren bij de opening.
Na vele toespraken mocht de familie Schollema een boom planten op het terrein. Meindert Schollema heeft veel betekend voor Ewsum net zoals zijn broer Hindrik waarvoor enkele jaren geleden al een boom werd geplant op het terrein. De openingshandeling werd verricht door Fokko Bakker die normaal gesproken in de tuin schoffelt en meehelpt met allerlei klusjes.

Ook de markt, waar weer allerlei streekproducten te koop waren, werd goed bezocht. Het heeft de hele dag mooi doorgelopen hier op de markt volgens één van de marktkooplui. Over een maand staat de volgende markt op de agenda.

Bron: Team Middelstum-info (24 april 2022) foto's Janneke van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud