Highland Stringband komt naar Podium Ewsum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Highland Stringband komt naar Podium Ewsum

De eerste editie van Podium Ewsum in het nieuwe jaar vindt plaatst op zondag 22 januari in Middelstum. Het thema voor de muziekmiddag is “folk” met een gastoptreden door de Highland Stringband.De naam 'Highland Stringband' ontstond in het voorjaar van 2015 toen ze tijdens een muzikantenfestival in Duitsland het verzoek kregen het nummer 'The Highlands of Holland' te begeleiden. Nu komt het drietal toevallig uit dat deel van de provincie Groningen dat het 'Hoogeland' wordt genoemd en zo werd de 'Highland Stringband' geboren. Daarvoor hebben ze jaren lang samen gespeeld in diverse bezettingen. Ondermeer in de folkgroep Sistrum samen met Ben Mooibroek (eind jaren '70 tot 2008). Met deze groep is in 1983 het album "Beter laat.." uitgebracht. Met Michiel Bodewes en Evert Bisschop-Boele hebben ze van 2011 tot 2013 de groep Hopskotch Stringband gevormd. De Highland Stringband speelt bluegrass maar ook Ierse en Schotse folk. De bezetting bestaat uit Henk de Vries: contrabas en zang, Harry van Til: banjo, gitaar, mandoline en zang, Hans de Vries: gitaar, bouzouki, zang.

Podium Ewsum is een maandelijks muziekevenement in de theeschenkerij van de borg Ewsum en biedt gelegenheid aan elke muzikant, aanstormend talent of meer ervaren, om op te treden, solo of samen met anderen. De aanvang is om 14.30 uur en de toegang is vrij voor zowel muzikanten als publiek.

Aan muzikanten die willen optreden vraagt de organisatie om zich tijdig op te geven via paularinket@gmail.com of telefonisch via 06-46090851.

Bron & foto: Paula Rinket (9 januari 2023)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud