Het kan net-ijspret aan de Korenlaan - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Het kan net-ijspret aan de Korenlaan

“We zijn dan wel geen Friezen maar het kan net” zegt één van de bestuursleden van de ijsbaan terwijl ze druk bezig is met het verwijderen van wat sneeuw van de baan. Met man en macht wordt er gewerkt om de baan toegankelijk te maken voor de kinderen van De Wilster die er straks aan zullen komen om te gaan schaatsen.Mark van Dijken laat de plek zien waar hij gisteren nog door het ijs zakte. Gelukkig lacht hij er nog bij en gaat hij vrolijk door met het verschuiven van sneeuw en het afsteken van harde stukken ijs. Ondertussen krijgen we een college van één van de ijsmeesters over het onderhouden van een natuurijsbaan: “Omdat er veel sneeuw ligt wordt de baan te zwaar en komt het water aan de zijkanten naar boven”. Sneeuw en ijs zijn geen vrienden van elkaar”.

Zelfs poseren voor de foto is een hachelijke zaak.“Even snel en we kunnen niet te dicht bij elkaar gaan staan want anders zakken we erdoor” roept Jan Donkerbroek.  Toch lukt het om een groepsfoto van deze bikkels te maken.Ondanks het slechte ijs en de ongunstige voorspellingen zijn er vrijwilligers actief op de baan, in de kantine en onderweg om de kinderen een plezierige ochtend te bezorgen. Jan Hoekstra fietst zelfs nog even naar huis om twee grote zakken chips te halen die straks uitgedeeld kunnen worden. Mooi al die vrijwillige inzet van betrokken mensen.

Ondertussen genieten de kinderen van het schaatsen, glijden en sleeën. Het is iedere keer weer zo bijzonder om te zien: IJSPRERT. Deze vrolijkheid zie je alleen maar op een ijsbaan.

Er zijn er ook een paar kinderen die vanuit de gezellige en warme kantine toekijken en meegenieten.

Bron: Team Middelstum-info (25 januari 2019) foto’s Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud