Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Gehavend Middelstum onderuit op Meij

De Heracliden is goed aan de competitie begonnen , ze hadden al 6 punten behaald in 3 wedstrijden. Voor de Middelstumers verloopt de competitiestart erg moeizaam met slechts 3 punten uit evenveel wedstrijden. Dit had mede te maken door een volle ziekenboeg van de Middelstumers. Verder was het een weerzien met oud trainer Raymond Scholtens.

Ook vandaag was de ziekenboeg overvol, aangevuld met 2 mannen welke verplichtingen elders hadden. Het aantal afwezigen liep daarmee op tot 7 spelers. Het was voor trainer Konneman een ware uitdaging om een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen. De selectie werd aangevuld met maar liefst 4 spelers van JO-19, welke op de reservebank plaats namen.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt. In het eerste half uur van de wedstrijd waren het verrassend de Middelstumers welke een veldoverwicht hadden en een aantal mogelijkheden creëerden. De Heracliden speelde reactie voetbal en kwamen er een paar keer uit wat weinig gevaar opleverde. In minuut 34e minuut kregen de Meijsters een vrije trap welke puur gelukkig binnenviel. Aan dit doelpunt hing dan ook een hele sterke buitenspellucht! De 1-0 was ook de ruststand.

Na de rust probeerden Middelstum meer druk te zetten, dit resulteerde in minuut 67 tot de gelijkmaker van Allert Moeken. Op dat moment was dat ook dik verdient. Na de gelijkmaker ging het goed mis met Middelstum. In het laatste kwartier wisten de gastheren 3 keer te scoren, waarbij 2 doelpunten wederom een luchtje aanzat. De scheidsrechter van dienst maakte zich, op zijn zachtst gezegd, niet erg populair door meerdere keren zwakke beslissingen te nemen. Een wederom discutabele buitenspel doelpunt en een goal na een te snelle spelhervatting waarbij de leidsman nog met zijn administratie bezig was.

Al met al een “geflatteerde” 4-1 nederlaag. Voor trainer Konneman is het te hopen dat meerdere spelers snel terug komen van hun blessureleed zodat Middelstum haar ware aard weer kan laten zien. Zaterdag 19 oktober komt de koploper Mamio op bezoek in Middelstum. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

De Heracliden – Middelstum 4-1 (1-0): 1-0 Frank de Boer (34); 1-1 Moeken (67); 2-1 Delker (72); 3-1 Mark de Boer (73); 4-1 Oosterhuis (90)

Bron: Bart Poortinga/Sportredactie Middelstum-info (13 oktober 2019)