Geen winnaar bij Eemsdelta derby Middelstum-Holwierde - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Geen winnaar bij Eemsdelta derby Middelstum-Holwierde

De Eemsdelta derby tussen Middelstum en Holwierde leverde gistermiddag geen winnaar op. Na 90 minuten preikte er een 1-1 stand op het scorebord op het Middelstumer sportpark. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, al moet gezegd worden dat de bezoekers uit Holwierde het eerste halfuur van de wedstrijd de bovenliggende ploeg was. Men liet Middelstum maar weinig ruimte waardoor de thuisploeg de nodige moeite had om in de wedstrijd te komen.
Het leek een leuke pot voetbal te gaan worden gistermiddag op het sportcomplex van Middelstum waar de nummer 3 (Holwierde) en nummer 5 (Middelstum) het tegen elkaar op moesten nemen. De laatste ontmoeting in competitie verband eindigde in het seizoen 2017-2018 in een 1-5 overwinning voor Holwierde. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden voor Middelstum bleek al snel na het eerste fluitsignaal. Holwierde zat er kort op bij de ploeg van Jelmer Meinardi, iets wat de ploeg de laatste weken niet gewend is geweest. De bezoekers hadden het heft in het eerste halfuur van de wedstrijd duidelijk in handen en scoorde uit een vrije trap in de 11e minuut via Yirsan Bouman de 0-1.

Middelstum kwam maar niet aan hun spel toe mede doordat er door Holwierde maar weining ruimte werd geboden aan de thuisploeg. Na het eerste halfuur, waarin Middelstum over geluk geen klagen had met de tussenstand op dat moment,  kwam men meer en meer in het eigen spel terecht. Er waren kansjes voor Middelstum toch werd er vooralsnog niet gescoord. Vijf minuten voor dr rust kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord voor de thuisploeg. Uit een mooi uitgespeelde aanval scoorde Aijolt Douma de 1-1 voor zijn ploeg.

Na de theepauze was het spelbeeld wat meer in evenwicht en waren er over en weer wat kansen voor beide ploegen. Beide teams staken veel energie in de wedstrijd maar vaak werd er als de afronding van een aanval volgde de afronding vaak niet best. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 stand, iets waar na afloop beide ploegen zich mee tevreden moesten stellen.

Komende zaterdag speelt Middelstum uit in Groningen tegen Amicitia VMC. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 3 december dan komt DVC Appingedam op bezoek in Middelstum.

Middelstum - Holwierde 1-1 (1-1): 0-1 Bouman (11); 1-1 Douma (38)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 november 2022) foto's Jaap van der Laan