GBB houdt fotowedstrijd over schoonheid van Groningen - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

GBB houdt fotowedstrijd over schoonheid van Groningen

In aanloop naar haar tienjarig jubileum op 6 november aanstaande, houdt de Groninger Bodem Beweging (GBB) een fotowedstrijd. Het thema is: Groningse Beelden Bewegen. Op 15 november worden de winnaars bekendgemaakt in het provinciehuis te Groningen. De tien winnende foto’s worden daar geëxposeerd tot en met kerst. Iedereen die ook een plaatje van de schoonheid van Groningen wil delen kan dat doen onder de hashtag #GBB.Aanleiding fotowedstrijd
Het Groninger land is prachtig. Iets om bij stil te staan, maar ook iets om voor in beweging te komen. Het onderwerp van de foto's is dus beweging in de breedste zin van het woord. In november is het tien jaar geleden dat de GBB werd opgericht. Normaal wordt een jubileum gevierd met een feestje. Maar voor de GBB niet, ze had liever niet meer bestaan.
Desondanks heeft de GBB heeft wel successen te vieren: mede door hun volharding is de schadeafhandeling weg bij de NAM en stopt de gaswinning in 2022. Er is weer hoop op een toekomst. Het is het begin van perspectief. Voor ons aller mooie en geliefde Groningen. Dat mooie Groningen willen ze vereeuwigen. Vastleggen. Om aan vast te houden.

Prijzen
De tien winnaars mogen een workshop van fotodocent Sabina Theijs volgen. Ook worden hun foto’s geëxposeerd in het provinciehuis te Groningen. Daar wordt op 15 november de expositie feestelijk geopend en de vakjury maakt de winnaars bekend. De jury bestaat uit fotografen Reyer Boxem, Erik Slot, insta influencer Linda Heidema en fotodocent Sabina Theijs.
Mensen die met de wedstrijd en/of beweging mee willen doen, kunnen dat doen door hun foto op social media te zetten met de hashtag #GBB en de GBB taggen. Voor het winnen van de prijs moet de foto gestuurd worden naar: foto@groninger-bodem-beweging.nl.

Meer informatie en wedstrijdreglement, zie: www.groninger-bodem-beweging.nl/fotowedstrijd

Bron: Groninger Bodem Beweging (12 oktober 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud