Feestelijke opening haventerrein en 't Ol Schoultje te Huizinge - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Feestelijke opening haventerrein en 't Ol Schoultje te Huizinge

In 2012 werd het dorp Huizinge opgeschrikt door een aardbeving. 3,6 op de schaal van Richter. Grote schrik en commotie in ’t dorp. U weet allen hoe het is afgelopen. Een lange periode van onzekerheid, gedoe en ellende rondom vergoedingen en herstelwerkzaamheden brak aan.Het versterken van het dorpshuis kwam aan de orde. In 2015 is de aanvraag opgestart. Het duurde en duurde maar eindelijk kwam er in 2022 groen licht en kon er worden gestart met herstel en versterkingswerkzaamheden. Kortom: Het ’t Ol Schoultje is aan de binnenkant volledig geïsoleerd en versterkt en verduurzaamd. Daarnaast ook van het gas af.

Ondertussen is het haventje ook helemaal hersteld en heel mooi opgeknapt. Op 10 februari is het Haventje en ’t Ol Schoultje feestelijk geopend. De jongste dorpsbewoner, Michelle Wonnink, en de oudste dorpsbewoner, Teun Otto hebben samen met een hele grote schaar het lint doorgeknipt bij de Don Jon en later met een hele grote sleutel de deur van ’t Ol Schoultje opengemaakt. Dit alles onder muzikale begeleiding van de Blaauwbloezen uit Middelstum.

De feestelijke dag is afgesloten met een warm en koud buffet. Het was een geslaagde middag. Alle hulde aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Bron & foto: Roely van Leeuwen (11 februari 2024)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud