Een nieuwe opbaarruimte in Middelstum. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Een nieuwe opbaarruimte in Middelstum.

Tot januari 2021 was het mogelijk om bij Robbe uitvaart te worden opgebaard. Helaas is dit niet meer mogelijk. Dit is best wel een gemis in Middelstum. Veelal worden overledenen thuis opgebaard, maar niet iedereen heeft hier de ruimte of door meerdere gezinsleden de mogelijkheid ervoor. Vervoer naar andere dorpen kunnen ook een nadeel zijn. Wat is er dan mooier dat er dan ruimte is om in je eigen dorp te kunnen worden opgebaard.

 

Vanaf 1 maart is het dan ook mogelijk om bij het overlijden te worden opgebaard in Middelstum. Dit kan in het Hippolytushoes, Hippolytushof 1, 9991 AV, Middelstum. Hippolytushoes was tot 1 september 2019 een verzorgingscentrum. Helaas is de zorg hier uit gegaan. Bewoners die zorg nodig hadden zijn allemaal verhuist naar de omliggende verzorgingstehuizen in de buurt. Wel hebben we nog 24 aanleunappartementen. Met een aantal vrijwilligers hebben wij de draad opgepakt en organiseren wij normaal gesproken diverse activiteiten voor onze bewoners. De kamers van de etages zijn nu in beheer van Carex. Zij verhuren de kamers aan diverse bewoners van verschillenden leeftijden uit de regio. Verdrietig is het dat de zorg uit het mooie Hippoltyushoes is, maar mooi dat we met de vrijwilligers een positieve aanvulling voor de huidige bewoners mogen zijn.

Samen met de Robbe BV uitvaartverzorging en de uitvaartbegeleiders Aaldert ten Have en Chris Boersma hebben wij in het Hippolytushoes een mooie opbaar/familiekamer gecreëerd.

Voor vragen en inlichtingen.
Ab Hooijer 06-25246764 en/of Klaziena Werkman 06-13030468.

Bron: Klazina Werkman (27 maart 2021) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud