Een milieuramp en zo dicht bij huis-Alle kleine beetjes helpen - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Een milieuramp en zo dicht bij huis-Alle kleine beetjes helpen

Op slechts een handvol kilometers van onze gemeentegrens zijn de tekenen van de ramp met het containerschip MSC ZOE heel goed zichtbaar. In het karakteristieke haventje van Noordpolderzijl liggen aan de kustlijn en ook al op de dijk tal spullen die uit de containers zijn geslagen.Het geeft je een bijna triest gevoel als je ziet hoe onze mooi WAD er nu bijligt. Je komt echt van alles tegen. (Opvallend veel dekbedmatrassen) Hartverwarmend is het te zien hoe groot de groep mensen is die samen aan de slag gaan om de boel weer een beetje op te ruimen. Het lijkt een niet te winnen strijd tegen de wind. Maar toch gaan er veel mensen door. “Alle kleine beetjes helpen” zegt een jong meisje tegen haar vader. Het is ook mooi om te zien dat wildvreemde mensen innig samenwerken overleggen. Niet alleen sport maar ook dit soort rampen verbinden mensen met elkaar.Veel mensen zijn niet goed voorbereid naar het haventje in Usquert gereden. Met hun nette kleren aan (en dan vooral de schoenen) zijn ze naar de de kustlijn gelopen om enthousiast vuil te gaan rapen. Een prachtige actie maar het is de vraag of iedereen naafloop zo blij is omdat je goede schoenen bedorven zijn. De komende dagen zal er ongetwijfeld nog veel vuil aanspoelen en zal er nog veel door vrijwilligers gezocht worden.

Hier een aantal tips om rekening mee te houden voor die mensen die van plan zijn om te gaan helpen:
•Ga nooit alleen het WAD op maar zorg dat je met een aantal mensen bent.
•Zorg altijd dat je telefoon bij je hebt.
•Trek je oudste kleren aan.
•Doe hoge laarzen aan of erg oude schoenen die nadien weggegooid kunnen worden.
•Draag werkhandschoenen.
•Neem een aantal vuilniszakken mee.
•Neem ’t afval niet mee naar huis maar gooi het op een hoop die er meestal al ligt.

We zijn erg benieuwd naar foto’s en verhalen van mensen die waar dan ook geholpen hebben. Dit kan gestuurd worden naar: info@middelstum-info.nl  

Mochten er mensen zijn die een groepje willen gaan vormen om te gaan helpen dan kunnen ze ook bia deze site een oproep doen om medestanders te vinden.

Bekijk het FOTOVERSLAG welke onze fotograaf zondag maakte bij het wad in onze provincie.

Bron: Team Middelstum-info (7 januari 2018) Foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud