Drukte van belang in het Oorlogsmuseum Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Drukte van belang in het Oorlogsmuseum Middelstum

Het was een drukte van belang op zaterdag 4 mei in het Oorlogsmuseum Middelstum. Eigenaar Ties Groenewold heeft het druk om iedereen te woord te staan. Veel gasten komen langs met vragen  (soms met de IPad erbij)en opmerkingen of gewoon om het museum te bekijken. “Vanmorgen is RTV Noord alweer geweest en er kam ook een journalist van de Eemsbode” vertelt Ties ons. Het is het tweede weekend van dit jaar dat het museum open is en het aantal bezoekers loopt alweer mooi richting de 200.Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe verzamelstukken bijgekomen die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. “Ik woon in Appingedam maar ik heb het er erg druk mee” zegt Ties. “Als ik een vitrinekast opnieuw wil inrichten dan ben ik daar zeker een dag mee bezig” Maar dat vindt hij niet erg want en plezier spat er bij deze fanatieke verzamelaar af.
 
Eind mei gaat Ties naar Frankfurt om met een oude Duitse soldaat in gesprek te gaan. Hij wilde me graag vertellen over de tijd dat hij in Delfzijl gelegerd zat. Het kost veel tijd en vooral geduld om deze oud-soldaten op te sporten. “Maar dankzij internet en heel veel brieven sturen is me het toch gelukt” zegt Ties ons trots. Voor iedereen die van historie en de periode 40-45 houdt is een bezoekje aan dit mooie museum zeker de moeite waard.

Volgende opening is op zaterdag 22 juni van 10.30 – 17.00 de toegang is gratis. Ook op afspraak is het museum te bezoeken. 06-27553967.

Bron: Team Middelstum-info (6 mei 2019) foto Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud