De Stekker is er weer uit - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

De Stekker is er weer uit

Zeer succesvolle Lichtweek feestelijk afgesloten.
De Lichtweek 2019 zal de geschiedenisboeken ingaan als zeer succesvol. Diverse oudgedienden durven zelfs te beweren dat het dorp nog nooit zo mooi versierd en actief is geweest dan dit jaar. Veel dorpsgenoten maar ook veel mensen uit andere dorpen maakten rondes door het dorp. De video-opnames die deze site plaatste waren zeer succesvol. Binnen de kortste werden er kijkcijfers verbroken. Deel 1 werd na een paar dagen al meer dan 1000 maal bekeken. Een teken dat deze week heeft geleefd onder de bevolking.


 
Vrijdagavond 11 oktober werd de week in een goed gevuld Vita Nova feestelijk afgesloten. En net zoals al die andere jaren werd de stekker weer symbolisch uit de contactdoos gehaald. Ook werden de winnaars van het Laser Gamen en de puzzeltocht van de Historische Vereniging bekend gemaakt. Hier ging de prijs naar Piet en Bertha Huitsing.
 
De winnaars van de straatprijzen werden ook bekend gemaakt. Outsider en de toch wel enigszins onbekende straat/ buurt Westerwijtwerd werd eerste. Met hun verlichtte ladders en dromen werden ze de onverwachte kampioen. De Johan Lewestraat werd ook zeer verdiend tweede. Met hun droom/ verlangen naar een Elfstedentocht wisten ze de jury (met zoals bronnen vermelden onze oude burgervader Albert Rodenboog al prominent lid) ruimschoots te overtuigen. De Berkenlaan viel ook dit jaar, net zoals in vele andere jaren, met hun neus in de boter. Ook zij kregen een wel verdiende prijs. Het thema van hun buurt was: Oude TV series.


 
Voor en tussen de prijsuitreiking waren er stand up comedians die de zaal aan het lachten probeerden te maken. Dat lukte niet altijd even goed. Badr Hari kreeg de lachers maar moeilijk op zijn hand. Lukt dat bij zijn openingsgrap nog wel: “De ene Badi Hari traint in de sportschool en ik bij de Mc Donald” (hij was nogal stevig) maar dat kreeg geen vervolg. Een lange moeilijk grap waar hij bijna geen applaus op kreeg besloot hij dan ook met: “Dat is wel een erg mager applaus voor een grap waar ik een halve dag over na heb lopen denken”

Grappiger was dan de cabaretier uit Drenthe (“heb ik een dialect”?)  met zijn verhaal over vrouwen en zijn angst voor contact met hun. Hij keek liever in de Whekamp gids (die op ‘t laatst aardig begon te plakken en te ruiken) en vooral bij de dameslingerie. Een pracht grap die waarschijnlijk niet door alle kinderen begrepen werd.

Het feest werd afgesloten door ons eigen feestbeest DJ SIEME.

Er is alleen zaterdag nog een grote schuurverkoop. Daarna kan alles weer worden opgeruimd en op zolder. Op naar een nieuwe Lichtweek. We zijn benieuwd hoelang het deze keer weer gaat duren. Na dit grote succes duurt dit vast geen 7 jaar. Grote complimenten voor iedereen die hier aan heeft meegewerkt.  

Bekijk het FOTOVERSLAG welke door onze fotograaf is gemaakt tijdens de slotavond van de Lichtweek 2019 in Middelstum.

Bron: Team Middelstum-info (12 oktober 2019) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud