De eerste Streekproductenmarkt van 2022 - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

De eerste Streekproductenmarkt van 2022

De eerste Streekproductenmarkt van 2022 op het voormalige Borgterrein van Ewsum in Middelstum vindt dit jaar plaats op Zaterdag 23 april met als titel: ‘Voorjaarsmarkt’ Openingstijd: 10.00-16.00 uur. Als speciale attractie presenteert Werkpro tussen 11.00-12.00 uur de opening van de nieuw gebouwde historische broeikas op het Borgterrein van  Ewsum ! De muziek tijdens de markt wordt verzorgd door: ‘Take 3’.De Streekproductenmarkt wordt al een heel aantal jaren georganiseerd op het Borgterrein van Ewsum in Middelstum, door de Stichting Streekproductenmarkt Ewsum (SSME) in samenwerking met Werkpro Ewsum. Op het prachtige Borgterrein Ewsum, waar het team van Werkpro olv. Kees Groenendijk schitterende tuinen heeft gerealiseerd en waar in het najaar van 2021 is begonnen met de bouw van een monumentale kas is, kan men 6 maal per jaar op de vierde zaterdag van de maand van april t/m september, producten uit de regio kopen tijdens de gezellige Streekproductenmarkt. De plek waar de markt plaats vindt is cruciaal voor de sfeer. Op het Borgterrein van Ewsum heerst de juiste atmosfeer om te genieten van alles wat er groeit en bloeit, een atmosfeer die zo goed aansluit bij veel van de lekkere en ambachtelijk, biologische en duurzame Groningse producten die op de markt te koop zijn. 
De Streekproductenmarkt heeft verschillende doelstellingen
 
Zowel voor (vaak kleine) producenten van streek- en biologische producten, die op deze wijze gedurende een half jaar een vaste plek hebben om hun waar te verkopen en naamsbekendheid te creëren als voor consumenten, die graag (biologische) producten uit de regio afnemen. Op deze wijze speelt de markt een steeds grotere rol in het bewustwordingsproces van het publiek met betrekking tot verduurzaming in het algemeen en de bewustwording hoe belangrijk het is om goede, liefst biologische gekweekte producten te kopen, rechtstreeks geleverd door de producenten ervan.

 
Een ander doel van de markt is een podium bieden voor regioactiviteiten op het gebied van kunst en cultuur. Elke markt is er livemuziek en zijn er passende kleine evenementen. De markt wil een plek bieden waar producenten van streekproducten, consumenten elkaar ontmoeten en waar het publiek kan genieten lokale culturele uitingen. De markt omvat ongeveer 25-30 kramen met regionale producten zoals kaas, vlees, groenten, honing, kruiden, brood, jam, chutneys, plantjes en nog veel meer artikelen. De producenten geven u graag uitleg over hun producten.

 
De volgende markt vindt plaats op zaterdag 28 mei en wordt aangevuld met Brocante en het is tevens een vrijmarkt voor inwoners van Middelstum en omliggende dorpen. Opgave voor een marktkraam voor Brocante of voor een plekje op de vrijmarkt zonder kraam(gratis) via secretariaat@streekproductenmarktewsum.nl

Bron & foto's: Streekproductenmarkt Ewsum (12 april 2022)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud