Bouw- en Timmerbedrijf Boer op TV - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bouw- en Timmerbedrijf Boer op TV

De Bouw en infra sector is op zoek naar mensen. In ‘Je gaat het maken’ gaat presentatrice Pernille La Lau op zoek naar geschikte mensen. In deze real-life serie op RTL4 gaan diverse kandidaten zelf verschillende beroepen kunnen ervaren in de bouw- en infrasector. In aflevering 4 wordt kandidaat Reinier Hartink gevolgd in 2 verschillende functies bij  Bouw- en Timmerbedrijf Boer B.V. uit Middelstum.Instroomcampagne
De komende 5 jaar heeft de bouw- en infrasector 60.000 nieuwe mensen nodig, waarvan een deel uit het onderwijs zal instromen, maar waarbij ook een deel uit andere bedrijfstakken zal moeten komen. Als sector moeten we er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor de bouw- en infra. Daarom zet Bouwend Nederland flink in op de instroomcampagne. Om jongeren te  laten kiezen voor een opleiding in de bouw en infra wordt er veel online gedaan met o.a. een vlogwedstrijd, influencers Spotify en social media. Om zij-instromers te interesseren ligt de focus expliciet op kanalen die daarbij aansluiten, zoals tv, radio en ook samenwerking met bijvoorbeeld UWV. Wat werken in onze sector precies inhoudt, de veelzijdigheid wordt zichtbaar in het tv-programma ‘Je gaat het maken’.

Tv- Programma ‘Je gaat het maken’
In het tv-programma ‘Je gaat het maken’ volgen we 6 kandidaten die geselecteerd werden in samenwerking met Erik Colijn (directeur Bouwschool Breda). De kandidaten zijn Max Falter (24), Erlinde Andeweg (44), Shirley van der Zalm (35), Reinier Hartink (49), Martijn Nap-Goedhart (38) en Michelle Helmig (51). Denkers en doeners met allemaal een sterke motivatie om voor de bouw en infra te willen gaan. In het programma gaan ze aan de slag bij zorgvuldig geselecteerde lidbedrijven van Bouwend Nederland, die de kandidaten deskundig begeleiden met echte vakprofessionals. Zo wordt er gedraaid bij projecten van: Siers, Visser & Smit Bouw, Nico de Bont, Bouw- en Timmerbedrijf Boer, BAM en Weboma. Per kandidaat zullen twee uiteenlopende functies beproefd worden. Ze worden hierbij begeleid en beoordeeld door een expert uit de praktijk. In de ontknoping van de uitzending wordt, indien geschikt bevonden, maakt de kandidaat zij-instromer  serieus kans op een opleidingstraject.

Waar en wanneer is het programma te zien?
‘Je gaat het maken’ is nog te zien tot zondag 2 juni 2019 bij RTL4 om 16:30. Het programma wordt herhaald op maandagmiddag (15:30 uur) en op zaterdagochtend (11:00 uur). De uitzending opgenomen bij Bouw- en Timmerbedrijf Boer B.V. uit Middelstum wordt uitgezonden op zondag 19 mei om 16.30 u en de herhalingen op maandag en zaterdag.

Terug kijken
Hebt u het programma nog niet gezien? Geen nood. Na elke uitzending op televisie kan je de verschillende afleveringen terugkijken via RTL-XL of op jegaathetmaken.nl/televisie.

Bron: Bouw- en Timmerbedrijf Boer B.V. (17 mei 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud