Boekje Hai Hai geschreven door Fré Schreiber met illustraties van Antoinet Pastoor. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Boekje Hai Hai geschreven door Fré Schreiber met illustraties van Antoinet Pastoor.

Alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Loppersum kregen het Groningse boekje Hai Hai als Sinterklaascadeautje aangeboden. We vonden dit zo leuk, dat we er meer mee wilden doen dan zomaar alleen meegeven. Zodoende hebben de leerlingen van cbs Wicher Zitsema dit boekje nog niet meegekregen. De uitreiking van dit boekje hebben we uitgesteld tot de eerstvolgende maandviering, zodat Fré zijn eigen boekje aan ons kon presenteren. Fré Schreiber heeft de verhaaltjes geschreven en de tekeningen en de kleurplaat zijn van de hand van Antoinet Pastoor.


Helaas gooide corona roet in het eten. De maandviering kon niet doorgaan en ook nu we weer naar school gaan kunnen we niet met alle leerlingen in één ruimte zitten, zoals we gewend waren bij een maandviering. Maar vrijdag 12 maart wagen we ons voor het eerst aan een online maandviering. Eigenlijk ook een mooie samenloop van omstandigheden, want maart is ook nog eens de maand van de streektaal. Het interview met Fré Schreiber is vooraf, buiten en op afstand opgenomen. Een aantal leerlingen heeft de vragen bedacht en is daarmee een onderdeel van de online maandviering. Ouders kunnen dit vrijdagochtend Live meekijken en eventueel ook later terugkijken.
Het verhaaltje Hai Hai is in de sfeer van een volksverhaaltje, maar ook weer eigentijds. Iedereen heeft het druk met zijn eigen besognes daardoor geen tijd voor de ander. Schreiber en Pastoor hopen kinderen op dee manier een beetje van de eigen cultuur mee te geven. “Het Gronings verstaan doen ze meestal wel”, weet Schreiber, en als het nu ook nog thuis wordt voorgelezen, zou dat mooi zijn. Op 12 maart krijgen alle kinderen (alsnog) een exemplaar van dit boekje mee naar huis.

Bron: Wicher Zitsema School (8 maart 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud