Bijzonder muzikaal tournee van de Britse Saint Georges SIngers - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bijzonder muzikaal tournee van de Britse Saint Georges SIngers

Zondag 26 mei, om 16.00 uur: Concert in de Hippolytuskerk te Middelstum georganiseerd in samenwerking met de Culturele Raad Middelstum. Tijdens dit concert wordt een programma gebracht uit het English Cathedral Choral Repetoire. 
The Saint Georges Singers, een koor, afkomstig uit het Britse Kent, is verbonden aan de St George’s RAF Chapel of Remembrance op de voormalige luchtmachtbasis Biggin Hill. Daar worden de gevallenen (ook Nederlanders) herdacht die in de tweede wereldoorlog hun leven gaven voor de Battle of Britain en de bevrijding van Europa.
 
De dirigente van het koor is Dr. Helen Isom. Ze is een specialist in het liturgische koraalrepertoire en maakte diverse muziekbewerkingen voor de Royal School of Church Music en Oxford University Press. Naast haar werk als muziekdocent en koordirigent is ze examinator voor de Guild of Church Musicians.

 
Paul Isom is professioneel organist en muzikaalbegeleider van kerkdiensten. Hij is de vaste begeleider voor de optredens van de St. Georges Singers. Daarnaast is hij orgeladviseur voor de Church of England in Zuid-Engeland, en heeft hij een bijzondere interesse voor de historische orgels in Noord-Nederland.
 
Het koor was eerder op tournee in Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Tijdens de tournee in Noord-Nederland wordt op drie locaties een bijzonder programma ten gehore gebracht. Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 06-13902512.  

 
Verder is het koor nog te horen op:
 
*Zaterdag 25 mei, om 17.00 uur: Even Song in de Magnuskerk, Kerkbrink 1 te Anloo. Een gezongen vesperdienst volgens de traditionele Britse koortraditie o.l.v. da. H.E. de Boer. Deze dienst is gratis toegankelijk. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten van de dienst.

 
* Zondag 26 mei, om 10.00 uur: Een bijzondere kerkdienst gehouden worden door ds. R. Yetsenga, met een muzikale omlijsting verzorgd door het koor ‘the Saint Georges Singers’. De dienst vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk te Groningen, Oude Boteringestraat 33.

 
Datum: 26 mei 2019
 
Plaats: Hippolytuskerk, Concordiaplein 1, 9991 BB Middelstum
 
Aanvang: 16.00 uur
 
Entree: € 5,- , t/m 12 jr. gratis

 
Informatie/reserveringen 0595 551973

Bron: Culturele Raad Middelstum (19 mei 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud