Bij de NAM hebben ze een kleine piemel - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bij de NAM hebben ze een kleine piemel

Een zeer goed gevulde bovenzaal van Vita Nova (ongeveer 120 bezoekers) zong spontaan met Hiske Schipper mee toen ze “Bij de NAM hebben ze een kleine piemel jippie jee…jippie jee” inzette. De kans ik groot dat ze dit lied ter plekke bedacht want ze had zelf de grootste lol en ook de mensen die verantwoordelijk waren voor haar licht en geluid hadden dikke pret.

De eerste activiteit in 2019 van de culturele Raad Middelstum was er gelijk eentje om niet snel te vergeten. De Cabaretpoel. Een groep van 8 jonge cabaretiers vormen gezamenlijk een Poel die in kleinere theaters ervaring op gaat doen voor later. Vier van deze artiesten kwamen naar Middelstum. Fre Tuitman zal deze avond niet snel vergeten want hij werd door Sanneke van de Meulen (Met een mond vol mergpijpjes en cola drinken op de bank) naar voren gehaald om haar te begeleiden tijdens haar “bevalling”. Al puffend en kreunend moest Fre haar hand vasthouden en vooral mee puffen. Enorm grappig. Sanneke is een groot talent die qua thema en uitstraling doet ze erg denken aan de bekende Sara Kroos. Van haar gaan we nog veel horen vermoed ik.Iets droeviger was het verhaal van Remy Evers. Slechts gehuld in een witte onderbroek en hemd kwam hij op het podium om te vertellen over het carnaval en dan met name over de verkiezing van Prins Carnaval en hoe belangrijk dat voor een Limburger was. Bij ieder onderdeel van zijn verhaal werd er een kledingstuk aangetrokken om uiteindelijk als echte Prins carnaval op het podium te verschijnen. Zijn vader (de leidraad van zijn verhaal) die een maand na het carnaval aan kanker stierf zag nog net de carnavalsstoet vanaf zijn sterfbed voorbijgaan. Een ontroerend verhaal. Jammer dat hij hier niet even wat meer stilte liet vallen e te snel overging naar een nieuwe grap. De as van zijn overleden vader had hij meegenomen in een verfblik een blik dat overal mee naar toe ging en anders in zij vensterbank stond. De wens om verstrooid te worden op de parkeerplaats van zijn rolluikenfabriek kon hij niet over zijn hart krijgen. Zijn broer werkte daar ook en die zou dan elke dag over zijn vader heen rijden. Je vraagt je dan altijd af: Hoe bedenk je het!

Of hij het nu speelde of of hij ’t echt was dat weten we niet maar Thjum Arts gaf aan dat hij leven als autist niet altijd even goed snapte.  En dat deed hij erg overtuigend. Zijn grap over jet kinderpardon was erg raak. Hij vergeleek het met een iemand die als lifter met iemand mee reed. En dat ging een paar 100 kilometer goed totdat de lifter plotseling uit de auto moest omdat die nu maar zo vol was. Hoe kunnen nu kinderen die hier al jaren wonen en leven weg moeten omdat het nu zomaar te vol is?  Hennie Toolsema van de Culturele Raad Middelstum bedankte de artiesten voor deze prachtige avond en had voor iedereen een fles wijn. Het zijn 4 jonge talenten die later ongetwijfeld over een paar jaar in  de grote theaters komen te spelen.En dan is het toch erg leuk (als je geweest bent) dat je kunt zeggen:“He die heb ik op 12 januari 2019 al in Vita Nova zien spelen toen ze nog niet zo bekend waren”

Volgende activiteiten Culturele Raad:
2 februari Marjolein Meijers van de Berini’s 40 jaar muziek.
31 maart de schrijver Frank Westerman over zijn nieuwste boek “Wij, de mens”


Bron: Team Middelstum-info (13 januari 2019) Foto’s Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud