Bibliotheek Middelstum verhuist naar spiksplinternieuw kindcentrum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bibliotheek Middelstum verhuist naar spiksplinternieuw kindcentrum

Op vrijdag 28 juni is Bibliotheek Middelstum voor de laatste keer open aan de Coendersweg 22. Van 29 juni tot en met 11 juli is de bibliotheek gesloten vanwege de verhuizing. Vanaf vrijdag 12 juli is iedereen van harte welkom in de bibliotheek op de nieuwe locatie aan de Zuiderstraat 1C, in het nieuwe kindcentrum in Middelstum.


 
 
Een volledig nieuwe bibliotheek!
Bibliotheek Middelstum gaat niet alleen verhuizen naar een nieuw pand, ook wordt het ingericht volgens het nieuwste bibliotheekconcept van Biblionet Groningen. “Het wordt een eigentijdse bibliotheek waar leren, ontmoeten én ontdekken centraal staan. Met aandacht voor educatieve activiteiten”, aldus Ilona Ebels, regiomanager Biblionet Groningen. Bibliotheek Middelstum is daarmee, na Bibliotheek Appingedam en Bibliotheek Veendam, de derde bibliotheek in de provincie die is ingericht volgens deze nieuwe formule.

Twee weken gesloten
Bibliotheek Middelstum is in verband met de verhuizing twee weken gesloten. Bibliotheekleden kunnen dan terecht bij Bibliotheek Bedum, Bibliotheek Loppersum, Bibliotheek Uithuizen of in een andere bibliotheek in de regio. De bibliotheekpas is geldig in alle Groningse bibliotheken. Adressen en actuele openingstijden staan op biblionetgroningen.nl. Sinds 1 december 2016 zijn alle bibliotheken in de provincie Groningen boetevrij, waardoor het lenen nog makkelijker en toegankelijker wordt.

Samenwerken onder één dak
In het nieuwe kindcentrum zullen naast Bibliotheek Middelstum, ook obs De Wilster, cbs Wicher Zitsema en kinderopvang Kids2B zich vestigen. Samen onder één dak geeft een mooie boost aan de educatieve programma’s en projecten in het kindcentrum. Bovendien biedt dit mogelijkheden voor ruimere openingstijden van de bibliotheek vanwege de gezamenlijke openingstijden van het kindcentrum.

Officiële opening in september
Op vrijdag 12 juli opent Bibliotheek Middelstum de deuren op de nieuwe locatie voor het publiek. “Onze leden kunnen dan nog net voor de zomervakantie start, een nieuwe lading boeken lenen of hulp krijgen bij het vullen van hun e-books app,” adviseert Ebels lachend. Begin september is de officiële en feestelijke opening van het kindcentrum.

Bron: Bibliotheek Middelstum (26 juni 2019) foto uit het archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud