Belangrijke informatie over het Oud Papier - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Belangrijke informatie over het Oud Papier

Beste inwoners van Middelstum, Huizinge, Toornwerd en Westerwijtwerd, Vlak voor de jaarwisseling heeft u van de Gemeente Eemsdelta informatie gekregen over de inzameling van het oud papier. Omdat Concordia het papier altijd inzamelde, krijgen wij hier veel vragen over. We proberen deze vragen met deze brief te beantwoorden.Sinds mensenheugenis haalt Concordia op de laatste zaterdag van de maand het oud papier op in Middelstum, Huizinge, Toornwerd en Westerwijtwerd. Daarnaast wordt er papier ingezameld door de basisscholen middels een vaste container in het dorp. Dit gaat veranderen.

Wat gaat er precies veranderen?
De vaste inzamelcontainers bij de scholen verdwijnen en alle inwoners krijgen in de loop van februari een papiercontainer. Deze papiercontainer wordt 1x per 6 weken geleegd door vrijwilligers van Concordia en de basisscholen De Wilster en Klim-op. Tot de tijd dat er nog geen containers zijn geleverd kunt u het papier gewoon in dozen bij de straat zetten op de later genoemde inzameldata.
De inzamelfrequentie gaat dus van 1x per maand naar 1x per 6 weken. Dat geeft natuurlijk meer papier per inzameling. Daarnaast verwachten we meer papier in te zamelen, omdat het scheiden makkelijker gaat als huishoudens een aparte container hiervoor hebben. Ook het papier dat normaal gesproken in de vaste containers bij school wordt ingezameld zal nu in de containers bij huis aangeboden worden. Dat past allemaal niet in de 2 auto’s die normaal gesproken op de laatste zaterdag rijden.
Daarom is ervoor gekozen om een gedeelte van het dorp op de donderdagavond in te zamelen.
Het is belangrijk dat u weet of u bij de “Zaterdagroute” of de “Donderdagroute” hoort. Dit hebben we overzichtelijk weergegeven op de achterzijde.
Graag de container op de zaterdag uiterlijk 08.30 uur aan de straat zetten en op donderdag om 18.00 uur. Op dezelfde plaats waar u ook de grijze en groene container plaatst. Probeer het papier niet teveel aan te stampen in de container. Dat kan bij het legen problemen geven. Als uw container vol is mag u het overige papier in dozen naast de container plaatsen. We nemen het dan ook graag voor u mee.
Hieronder vind u de inzameldata en de routeverdeling.
Heeft u verder nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Alexander Zuidhof van Concordia, via 06-51403794.Bron: Concordia (30 januari 2023) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud