Aardbevingsmarkt in Appingedam - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Aardbevingsmarkt in Appingedam

Zaterdag stonden de deuren van Kabzeël in Appingedam wijd open voor de bezoekers van de eerste aardbevingsmarkt. Rond 150 bezoekers uit de wijde omgeving lieten zich in een gemoedelijke sfeer informeren over de vele aspecten van dit probleem.


Op de foto: Sander Vergeer geeft uitleg aan bezoekers.

De een wilde meer weten over soorten warmtepompen, de ander liep vast in hoe een twee-onder-één-kapper aan te pakken waarvan slechts één helft onveilig zou zijn. Ook (nieuw)bouw was vertegenwoordigd in de vorm van regionale makelaars en taxateurs, bouwers in Opwierde, schade-expertise, constructieadvies en een architect met ervaring in aardbevingsbestendig ontwerpen. Twee net-afgestudeerden van de Hanzehogeschool lieten hun afstudeerwerk zien, een rekenmodel dat de kosten liet zien van maatregelen die logisch met versterking te combineren zijn.

Op het sociale vlak was er vertegenwoordiging in de vorm van StutenSteun, ASWA-Welzijn en geestelijke verzorging in het aardbevingsgebied. Vertegenwoordigers van woningcorporatie, de Eendracht en de gemeente kwamen ook langs. En zo ontstonden er goede gesprekken die voor de bewoners nuttig bleken. De beurs werd geopend door wethouder Annalies Usmany, die haar waardering uitsprak voor dit initiatief van de innovatiewerkplaats Eemsdelta, waarin Hanze en Univé participeren. Voor herhaling vatbaar!

Bron & foto: Lies Oldenhof (24 september 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud