Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Slordig spelend Middelstum verliest van Omlandia

Vandaag, zaterdag 4 november, stonden Middelstum en Omlandia uit Ten Boer sinds jaren weer eens tegenover elkaar in competitie verband. Op voorhand een mooie wedstrijd die in het verleden vaak gewonnen werd door de ploeg uit Ten Boer. Ook in deze wedstrijd moest Middelstum de winst aan de bezoekers laten die na 90 minuten aan het langste eind trokken 2-3.

Middelstum keek na een kleine 20 minuten wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan door een prima treffer van Remco Bolhuis die doelman Medema het nakijken gaf. Niet veel later trok Peter van Dam de score weer in evenwicht 1-1. Middelstum speelde vaak de lange bal, wat tevens veel balverlies opleverde. De bezoekers uit Ten Boer waren vaak gevaarlijk in de tegenstoot en zagen hieruit Remco Bolhuis na een half uur wedstrijd opnieuw scoren 1-2. Vijf minuten voor de theepauze was Bolhuis opnieuw trefzeker en scoorde de 1-3 wat alweer zijn 12e treffer van deze prille competitie was. Met de 1-3 op het scorebord zochten de beide ploegen de kleedkamers op.
Na de pauze probeerde men bij de thuisploeg de druk wat meer op te voeren maar echt gevaarlijk werd Middelstum niet. Het spel was vaak slordig waardoor het niet lukte om het Omlandia echt lastig maken. Vlak voor tijd werd er nog wel gescoord door Max Oldenhof die met een hard afstandsschot de 2-3 liet aanteken. Verder kwam de ploeg van Jelmer Meinardi niet en moest daarmee de 3 punten aan de bezoekers laten.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek in en tegen Holwierde. Laten we hopen dat het net zo'n mooie wedstrijd wordt als vorig seizoen toen er door Middelstum met 4-5 werd gewonnen.

Middelstum - Omlandia 2-3 (1-3): 0-1 Bolhuis (20); 1-1 van Dam (24); 1-2 Bolhuis (25); 1-3 Bolhuis (30); 2-3 Oldenhof (90)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (4 november 2023) foto's Jaap van der Laan