Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Punt voor Middelstum tegen SIOS

Na een winterpauze van 2 maanden werd er zaterdag eindelijk weer gevoetbald. Middelstum ging op bezoek bij SIOS uit Sauwerd. Beide ploegen stonden voorafgaande aan dit duel op plek 7 (Middelstum) en op plek 8 (SIOS) met respectievelijk 14 en 12 punten. Voor beide ploegen was het duel op het sportpark van Sauwerd belangrijk gezien de ploegen die in de achtervolging zijn.

Middelstum moest het deze middag zonder de geblesseerden Marijn Bosman en Peter van Dam stellen .Gerard Bronsema was na zijn blessure weer aangesloten bij de wedstrijdselectie maar startte vanaf de bank. Het “slechte” veld en de harde wind was zeker vandaag van invloed op de wedstrijd.

Middelstum startte goed aan de wedstrijd men voetbalde gecontroleerd en was de beter voetballende ploeg. Men liet SIOS komen tot halverwege de eigen helft. SIOS wist geen gebruik te maken van de harde wind, welke de eerste helft in het voordeel van de Sauwerders was. SIOS creëerde geen kans. Middelstum daarin tegen kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar helaas voor de blauwhemden raakten deze geen van alle doel waardoor er bij rust nog een brilstand op het scorebord stond.

In de rust werd Romke Korpershoek gewisseld voor Gerard Bronsema. Vol zelfvertrouwen werd aan de 2e helft begonnen. Want het vertoonde spel verdiende een dikke voldoende. Nu waren het de Middelstumers welke het voordeel van de harde wind hadden. Het strijdplan was duidelijk. Het goede spel vasthouden en het afmaken!

Hoe anders kan het lopen in de voetballerij. Vanuit het niets scoorde in de 51e minuut Stefan Bultena namens de gastheren de 1-0. De bal viel ongelukkig in het hart van de Middelstumer defensie, Bultena twijfelde niet en kon van dichtbij scoren. Na deze teleurstelling waren het de bezoekers uit Middelstum die vol gas gaven in jacht op de gelijkmaker. Kristian Boelema en Thijs Oosterhof werden gewisseld voor respectievelijk Dennis Verkerk en Mateo Molkovic. Middelstum ging vol in de aanval. In de 81e minuut wist Gerard Bronsema uiteindelijk te scoren 1-1. Hieraan vooraf hadden de Middelstumers al meerdere kansen gehad om langszij te komen, echter bij SIOS wist de doelman met een aantal spectaculaire reddingen schoon schip te houden.

Doordat Middelstum vol op de aanval was gaan spelen kwam SIOS er wel een aantal keren dreigend uit, maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. SIOS werd bij tijd en wijle in de slotfase zoek gespeeld en kon zich alleen beperken tot verdedigen en weg roeien van de bal. De prima leidende scheidsrechter floot na 91 minuten de wedstrijd ten einde. Voor de Middelstumers had er vandaag wat meer in gezeten helaas moest men zich tevreden stellen met slechts 1 punt.

Komende zaterdag speelt de blauwe brigade van Frank Konneman thuis, dan komt nummer 3 van de ranglijst Poolster uit Spijk op bezoek aan de Coendersweg. U bent uiteraard weer van harte welkom. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

SIOS – Middelstum 1-1 (0-0): Bultena 1-0 (51); Bronsema 1-1 (81)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (10 februari 2019) foto uit het archief