Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Ook Middelstum morst punten tegen ZEC

Middelstum heeft vanmiddag (18 november red) met 1-1 gelijk gespeeld tegen ZEC uit Zandeweer. De mannen van Jelmer Meinardi wisten net als de nummers 1 en 2 van de ranglijst in de 4e klasse E, DVC uit Appingedam en NEC Delfzijl, niet de volle winst te pakken. De ploeg uit Zandeweer bleek ook voor Middelstum een lastige tegenstander te zijn. Ondanks dat de bezoekers het laatste kwartier met 10 man verder moesten, na het wegzenden van doelpuntenmaker Melvin Sikkema na 2 keer geel, slaagden de blauwhemden er niet in de 3 punten in eigen huis te houden.
Middelstum was in de eerste helft de ploeg waar de meeste dreiging vanuit ging. Ondanks het overwicht van de thuisploeg wisten de gasten uit Zandeweer uit de eerste de beste aanval 10 minuten voor de theepauze, tot op dat moment tegen de verhouding in, op voorsprong te komen via Melvin Sikkema 0-1. Middelstum kwam in de blessuretijd van het 1e bedrijf via een getoucheerde vrije trap van Xander Anema voor de theepauze weer op gelijke hoogte 1-1

Ook na de theepauze was de thuisploeg de betere ploeg maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong. ZEC kwam er zo nu en dan wel gevaarlijk uit maar wist ook de score niet uit te breiden. Een kwartier voor tijd mocht Melvin Sikkema de kleedkamer gaan opzoeken nadat hij zijn 2e gele kaart kreeg na een veel te harde charge op Xander Anema. Het laatste kwartier zette Middelstum nog meer aan maar ZEC hield stand waardoor ook Middelstum zich tevreden moest stellen met 1 punt.

Komende zaterdag gaan de blauwhemden op bezoek bij Rood Zwart Baflo. Een week later komen de Heracliden uit Uithuizermeeden op bezoek in Middelstum.

Middelstum - ZEC 1-1 (1-1): 0-1 Sikkema (35); 1-1 Anema (45+1)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (18 november 2023) foto's Jaap van der Laan