Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

’t Is even leuk geweest!
In februari gaan we er echt voor.

“ ’t is even leuk geweest” zeiden twee meiden tegen elkaar toen ze hun schaatsen in de tas stopten en de ijsbaan verlieten. Tegen een uur of acht begon het te regenen en werd de ijsbaan steeds leger en de kantine steeds voller.

23012016IJsbaan-1

Toch kon er op deze vrijdag de 22e januari de hele dag geschaatst worden. Al was het met moeite. “We hebben de ingaan naar de baan al wel zes keer moeten verleggen” vertelt Mark van Dijken ons. “Het ijs danst gewoon voor je aan”

23012016IJsbaan-2

“ ’t ijs valt me best mee” zegt Peter Sybenga die net de baan verlaat met zijn unieke schaatsen met speciale beugels voor zijn zwakke enkels. “Die heb ik bij iemand uit Friesland gehaald. En die bevallen mij zo goed”

23012016IJsbaan-3

Verder op roept een jongentje: “Mama ik wil naar huis want ik heb natte voeten” De nieuwe verlichting is nog even wennen. “Die oude lampen vraten stoom, maar gaven wel beter licht” zegt er iemand.

23012016IJsbaan-4

Toch zijn de bestuursleden van de ijsbaan allemaal tevreden dat er eindelijk weer een keertje geschaatst kan worden. Ook op deze vrijdagavond is het best druk op de baan en wordt er volop genoten.

23012016IJsbaan-5

En zegt Jan Donkerbroek: “Dit is de generale repetitie, in februari gaan we er echt voor” Laten we dan maar duimen (voor degene die van ijs houden) dat hij gelijk gaat krijgen.

Bron: Team Middelstum-info (23 januari 2016) foto toestel Jannes Klaassen