Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Nacht Zonder Dak 6 en 7 februari.
Actie voor vluchtelingen.

Slapen in een kartonnen doos
In de nacht van 6 op 7 februari, hartje winter, wordt er een Nacht Zonder Dak georganiseerd waar de jeugd (12+) van Middelstum, Loppersum en Zeerijp aan mee kan doen. De jongeren vertrekken ieder vanuit hun eigen dorp, lopend naar Westeremden (Kleine weg 2). Het kan een 'barre' tocht worden. Daar bouwen ze van karton een hutje waarin ze een ongewisse nacht in een boerenschuur gaan doorbrengen met een groep onbekenden. Doel is om geld in te zamelen voor vluchtelingen. De angst, het verdriet en het gemis wat de grote stromen vluchtelingen, die nu zo in het nieuws zijn, tot in hun tenen voelen: daar kunnen we ons geen voorstelling van maken. Wél kunnen we ons een heel klein beetje inleven door deze nacht te beleven.

Geld inzamelen voor vluchtelingen
De jeugd is op vrijdag 8 januari aan de slag gegaan om na te denken over het inzamelen van geld voor deze actie. Bijzondere ideeën werden geboren: van lege flessen inleveren tot muziek maken op straat, we hopen veel geld op te halen. Ook zal de jeugd tijdens de kerkdiensten aandacht vragen voor Nacht Zonder Dak. Misschien wilt u de sponsorlijst van de jeugdleden invullen en op deze manier een bijdrage leveren aan deze actie?

15012016Logo-Nacht-zonder-Dak

Ook heeft de jeugd een speciale Facebookpagina gemaakt voor dit evenement: als u op Facebook zoekt op “Nacht Zonder Dak Middelstum, Loppersum, Zeerijp” dan kunt u de pagina bezoeken.

Eten en drinken
De jeugd is afhankelijk van mensen die hen op deze avond/ nacht voorzien van eten en drinken. Net als de vluchtelingen weet je nooit of er voldoende eten en drinken is en wat je precies krijgt. De jeugd neemt zelf niks mee, maar mag vooraf wel aan familie, vrienden, buren, gemeenteleden of bedrijven vragen om eten/ drinken te komen brengen in de avond en nacht van 6 op 7 februari. Wilt u ook wat brengen, u bent van harte welkom! Natuurlijk mag u ook een kijkje komen nemen. Het adres is Kleine weg 2 in Westeremden.

Vluchteling aan het woord
Tijdens Nacht Zonder Dak zal Joost van Dieren van TEAR (landelijke organisator van Nacht Zonder Dak) uitleg geven over hun werk, de projecten die zij ondersteunen én over deze speciale actie: Hulp aan vluchtelingen. Ook zal Sam Louis, die 16 jaar geleden naar Nederland gevlucht is vanuit Syrië met de jeugd in gesprek gaan.

Op http://www.nachtzonderdak.nl kun u meer lezen over deze actie, die normaal gericht is op straatjongeren, maar nu speciaal in het teken van vluchtelingen staat. Door op de website te klikken op Middelstum/ Loppersum/ Zeerijp leest u meer informatie en kunt u ook een donatie doen via de knop “SPONSOR NU”. U kunt dan direct een gift geven. We hopen met de actie 500 euro op te halen. Helpt u mee om dit te halen? Alvast bedankt!

Wil je je opgeven voor Nacht Zonder Dak, dat kan! Stuur een mailtje naar Tria vd Valk tzwerver@zonnet.nl. Als er vrijwilligers/ ouders zijn die mee willen lopen van Middelstum naar Westeremden, of die de jeugd zondagmorgen met de auto op willen halen, laat het dan gerust weten.

Bron: PKN Middelstum (15 januari 2016)