Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Knipmarathon 2016 wordt werkelijkheid!
Opnieuw in actie voor het KWF.

Na het grote succes van afgelopen jaar gaat kapsalon OKÉ hairstyling uit Bedum (sponsor van Middelstum-info) 2016 op 5/6 februari weer 24 uur knippen voor het KWF! Deze knipmarathon is onderdeel van de Winterloop Bedum waarover later meer.

04012015KWFknipactie-0

Tijdens deze knipmarathon is het een gezellige boel in de kapsalon. Want je maakt het niet alle dagen mee om midden in de nacht geknipt te worden met op de achtergrond swingende muziek van Peter en Eling Zuidhof. En het mooi is: Al het geld dat binnenkomt gaat naar dat vreselijke belangrijke doel: Het KWF. Want we willen toch allemaal deze vreselijke ziekte zo goed mogelijk bestrijden. En daar is heel veel geld voor nodig.

Doet u ook weer mee, uw haar te laten knippen voor het goede doel?

Meer informatie of alvast reserveren? www.okehairstyling.nl.

04012015KWFknipactie-1

Op zaterdag 7 februari wordt voor de vijfde keer de Bedumer Winterloop georganiseerd, een sponsorloop geheel ten bate van KWF Kankerbestrijding. De organisator -bakker Klaes Hoekstra uit Bedum- heeft hiervoor opnieuw samenwerking gezocht met de Loopgroep Bedum. In het oude centrum van Bedum wordt op 7 februari een parcours uitgezet van ongeveer 350 meter.

04012015KWFknipactie-3

De deelnemers aan de Bedumer Winterloop gaan de 7e zoveel mogelijk geld inzamelen voor een project dat samen met KWF Kankerbestrijding bepaald is: het onderzoek naar kinderkanker -met name hersenkanker- dat wordt uitgevoerd op het UMCG in Groningen. Dat doen ze door zich per gelopen ronde of voor een totaalbedrag te laten sponsoren door familie, vrienden en/of kennissen.

Hersenkanker is na leukemie de meest voorkomende kankersoort bij kinderen. In Nederland krijgen jaarlijks 100 kinderen de ziekte. Ongeveer 70% van hen overleeft, maar dat betekent dat elk jaar nog altijd meer dan 30 kinderen aan hersenkanker overlijden.

04012015KWFknipactie-4

Budget van nul Euro
Dat de Bedumer Winterloop wordt gedragen door de inwoners van Bedum en omstreken blijkt wel uit het feit dat diverse bedrijven samen nu al € 7.000,– hebben toegezegd voor de komende vijfde editie van de loop. De Bedumer Winterloop werkt met een budget van nul Euro. Dat betekent dat er niets aan de bekende strijkstok blijft hangen en de opbrengst in zijn geheel naar KWF Kankerbestrijding gaat.
Eerdere edities van de loop brachten al mooie bedragen op. Zo leverde de Bedumer Winterloop in 2013 een bedrag van € 18.310,– op, in 2014 zelfs nog meer: € 24.196,94. Al dat geld ging naar het UMCG Kanker Researchfonds. Mede dankzij de opbrengsten van de Bedumer Winterloop kon het UMCG in 2014 projecten tot € 75.000,– financieren en in dit jaar projecten tot € 80.000,–.

Jacques d’Ancona
De Bedumer Winterloop bestaat uit drie delen. Wandelaars en kinderen van de groepen 1 en 2 lopen vanaf 14:30 uur. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 starten om 15:30 uur en de oudere jeugd en volwassenen om 16:30 uur. KWF ambassadeur Jacques d’Ancona zal voor de laatste groep het startschot verzorgen. Ook zal een speler van FC Groningen met mascotte Groby aanwezig zijn om een groep weg te schieten.

Alle deelnemers krijgen na hun prestatieloop een kop snert of drinken en een mandarijn. De waardebon die elke deelnemer krijgt kan ingewisseld worden voor een gratis brood als in de winkel van Bakkerij Klaes Hoekstra het sponsorbedrag wordt afgerekend. Het sponsorbedrag moet uiterlijk op zaterdag 21 februari ingeleverd worden bij bakker Hoekstra. De deelnemer bij de jeugd die het hoogste sponsorbedrag inbrengt, ontvangt een collectorsitem van één van de beste voetballers van de wereld: Arjen Robben.

04012015KWFknipactie-2

Zaterdagavond 7 februari -vanaf 22.00 uur- wordt in Grand Café Koning in Bedum een benefiet-swingavond georganiseerd waarvan de opbrengst deels ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. Hoofdact deze avond is de bekende ABBA coverband. Kaarten voor de avond zijn verkrijgbaar bij Koning en in de winkel van bakker Hoekstra en bij Primera en kosten € 10,– per stuk.

Bron: Team Middelstum-info (4 januari 2015) foto toestel Archief