Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Kaarsjes voor oorlogsgraven.

Vier dagen voor kerstavond 2016 kreeg Dick Jansen uit Burgum het idee om op de oorlogsgraven in zijn woonplaats een lichtje te branden, net zoals dat al 25 jaar gebeurde op de Canadese begraafplaats in Holten. Zijn tweede gedachte was waarom kan dat niet in heel Nederland? Hij zette een Facebook actie op via de Facebook pagina van Keep Them Rolling, met de gedachte als 15 tot 20 mensen dit ook gaan doen is dat mooi.

 28122016-Oorlogsgraf-1

Maar dat liep anders... de actie op de sociale media werd massaal opgepikt en door veel mensen gedeeld. De respons was ongelofelijk, op kerstavond branden er op meer dan 140 plaatsen in Nederland kaarsjes bij oorlogsgraven. Een start van een nieuwe Nederlandse traditie? Ook in Middelstum, Toornwerd en Huizinge werden vanmiddag door Ties Groenewold, Jorien Petrusma en Marcel van Dijken kaarsjes geplaatst bij de graven van hen die het leven lieten tijdens WO2.

28122016-Oorlogsgraf-2

Bekijk het FOTOVERSLAG welke is gemaakt van het plaatsen van de kaarsjes.

Bron & foto's: Marcel van Dijken (28 december 2016)