Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Belangrijke zege voor Middelstum vlak voor de winterstop.

Zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Middelstum ontmoete op het eigen sportpark Corenos uit Roodeschool. Voor beide ploegen was winst in deze ontmoeting van groot belang. Na 90 minuten trok thuisploeg Middelstum aan het langste eind en won, zei het nipt, met 1-0.

Middelstum trad zaterdag in de derby met Corenos opnieuw aan met een gehavend elftal. De ziekenboeg zit behoorlijk vol voor trainer Raymond Scholtens. Maar liefst 5 basisspelers moesten ook in deze wedstrijd verstek laten gaan, waarvan men van Reint Kugel al weet dat het al mooi zou zijn als hij na de winterstop van 2017 weer aan kan haken.

11122016-Middelstum-Corenos-1 

Middelstum moest in de derby tegen Corenos voor rust alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden. De ploeg van trainer Peter Ernst was op alle fronten beter dan de thuisploeg. Middelstum mocht wat dat betreft niet mopperen dat het bij rust niet tegen een achterstand aankeek. Doelman Youran Mus en het latwerk stonden een treffer van de Roodschoulsters in de weg, waardoor het bij rust 0-0 stond.

11122016-Middelstum-Corenos-2

Na de theepauze zagen de toeschouwers een ander spelbeeld. Middelstum leek de boodschap van de trainer in de rust daadwerkelijk in daden om te gaan zetten. Kans op kans werden er gecreëerd maar het vizier leek ook bij de thuisploeg niet op scherp te staan. Het duurde tot diep in de tweede helft alvorens de eerste treffer op het scorebord kwam. Een prima aanval over rechts bereikte het hoofd van Martijn Poort die prima teruglegde op Kristian Boelema. Boelema passeerde als enige deze middag doelman Sven Knot maar bezorgde met zijn treffer thuisploeg Middelstum een hele belangrijke zege op deze laatste speeldag voor de winterpauze.

11122016-Middelstum-Corenos-3

Met 20 punten uit 12 duels sluit Middelstum de eerste competitiehelft op een keurige 6e plaats op de ranglijst af. Een mooi resultaat zeker als men bedenkt dat de ploeg aan het begin van dit seizoen door alles en iedereen als één van de degradatie kandidaten werd bestempeld. Op zaterdag 28 januari begint de tweede seizoenshelft, dan gaat Middelstum op bezoek bij Amicitia VMC in Groningen.

Middelstum – Corenos 1-0 (0-0): 85; Boelema 1-0

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (11 december 2016) foto toestel Jaap van der Laan