Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum geeft niet thuis tegen hekkensluiter SGV.

Na twee mooie overwinningen op rij (De Heracliden en De Fivel) liet Middelstum het zaterdag tegen hekkensluiter SGV volledig afweten. Het team van Raymond Scholten verloor terecht op basis van inzet. Na negentig minuten stond er een 1-2 uitslag op het scorebord.

 27112016-Middelstum-SGV-1

Het eerste kwart van de wedstrijd was nog wel licht in het voordeel van de thuisploeg. Hoewel er geen grote kansen vielen te noteren leek Middelstum de wedstrijd onder controle te hebben. Pas laat voor de pauze noteerden de bezoekers het eerste gevaarlijke moment voor het doel van Yoran Mus. Middelstum was op dat moment alleen nog maar twee keer gevaarlijk geweest via de rechtervleugel waar Gerard Bronsema twee keer een mooie voorzet voorbij het doel zag vliegen. In de 37e minuut kreeg SGV een cadeautje van Middelstum. Goalie Yoran Mus plaatste een terugspeelbal zomaar in de voeten van Jos Hoeksema. De 38 jarige aanvoerder van de bezoekers wist wel raad met deze onverwachtse kans en gaf Mus het nakijken 0-1. Middelstum had voor de rust op gelijke hoogte moeten komen toen Gerard Bronsema Kristian Boelema vrij voor het doel zette. Boelema schoot het leer echter naast het doel van senior doelman Dick Voorma (50) waardoor er gerust werd met 0-1 in plaats van een 1-1 op het scorebord.

27112016-Middelstum-SGV-2

Vlak na de theepauze kreeg Middelstum letterlijk de deksel op de neus. Slecht verdedigen bij Middelstum leverde 2 minuten na rust de 0-2 op voor de bezoekers uit Schildwolde. Trainer coach Rene Hulsebos was de gevierde man bij SGV. Met een mooi schot gaf hij doelman Yoran Mus voor de tweede keer het nakijken deze middag. Het duurde lang alvorens Middelstum begon te beseffen dat er vandaag meer strijd geleverd zou moeten worden om een goed resultaat te behalen. Pas in de 70e minuut kwam de aansluitingstreffer op het bord. Goed doorgaan van Gerard Bronsema op de rechterflank bracht de bal bij Kristian Boelema. Waar Boelema voor rust nog faalde schoot hij nu wel raak en bracht de spanning terug in de wedstrijd 1-2. Met zowaar een slotoffensiefje probeerde Middelstum in de slotfase nog een remise uit het vuur te slepen. Het zou teveel van het goede zijn geweest gezien het verloop van deze wedstrijd. Vervelend was wel het uitvallen van Reint Kugel die vlak voor tijd waarschijnlijk zich ernstig blesseerde toen hij een bal binnen wou houden overstrekte hij zijn knie. Gevreesd wordt dat hij langere tijd niet zal kunnen spelen voor Middelstum.

27112016-Middelstum-SGV-3

Komende zaterdag speelt Middelstum uit bij Onstwedder Boys. Een week later (10 december) sluit Middelstum de eerste seizoenshelft af thuis tegen Corenos uit Roodeschool.

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Middelstum – SGV 1-2 (0-1): 37e Hoeksema 0-1; 47e Hulsebos 0-2; 70e Boelema 1-2

Bron: Sportredactie Middelstum-info (27 november 2016) foto toestel Jaap van der Laan