Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Thomas Eek belangrijk voor Middelstum in gemeentelijke derby.

Middelstum is zaterdagmiddag als winnaar uit de bus gekomen in de tweestrijd tegen gemeentegenoot en buurdorp De Fivel uit Zeerijp. In een zeer matige wedstrijd bleken de blauwhemden van Middelstum net iets scherper dan hun tegenstander in het oranje vandaag.

Middelstum kwam na een klein kwartier wedstrijd aan de leiding door een treffer van Thomas Eek 0-1. Halverwege het eerste bedrijf bracht Wouter de Vroome namens thuisploeg De Fivel de stand weer in evenwicht 1-1. Met deze tussenstand op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht voor de theepauze.

De Fivel-Mdst-1 De Fivel-Mdst-2

Na de theepauze kwam de equipe van Raymond Scholtens opnieuw vroeg op voorsprong. Opnieuw was Thomas Eek de gevierde man bij Middelstum met een mooie treffer bracht hij zijn ploeg aan de leiding 1-2. Middelstum maakte het zichzelf grote delen van de wedstrijd moeilijk door erg onnauwkeurig te spelen. Passes kwamen niet goed aan waardoor De Fivel mocht blijven hopen op een beter resultaat in deze ontmoeting. Zover kwam het voor Middelstum gelukkig niet. Want in blessuretijd scoorde op aangeven van Reint Kugel Thijs Hoekzema de bevrijdende 1-3 voor de mannen in het blauw.

Halverwege de tweede helft viel Thomas Eek met een enkelblessure uit. Het harde spel van de thuisploeg werd vaak niet op waarde geschat door scheidsrechter Westerloo die veel toeliet. Erwin van der Laan nam de plaats voor Eek in op het veld, en maakte hiermee zijn rentree na een lange tijd afwezig te zijn geweest in de hoofdmacht bij Middelstum.

Door de winst is Middelstum een plaatsje gestegen op de ranglijst en heeft het nu 17 punten uit 9 duels. Komende zaterdag is het inhaal/beker weekend. Het eerstvolgende thuisduel staat op zaterdag 26 november op het programma. Tegenstander van Middelstum is dan rode lantaarndrager SGV uit Schildwolde.

De Fivel – Middelstum 1-3 (1-1): 14:Eek 0-1; 28: de Vroome 1-1; 49: Eek 1-2; 90+2: Hoeksema 1-3

Bron: Sportredactie Middelstum-info (13 november 2016) foto toestel Bart Poortinga met mobiele telefoon.