Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Jubilerend Hippolytuskerkkoor zingt voluit in volle kerk.

Op zaterdagavond 5 november vond het jubileumconcert plaats van het Hippolytuskerkkoor in de Hippolytuskerk te Middelstum, het 65-jarige bestaan werd op indrukwekkende wijze gevierd. De muzikale presentatrice Alyke Zuidhof praatte het programma op stijlvolle wijze aan elkaar.

08112016Hippolytuskerkkoor-1

Voor de pauze werden stukken uit het eigen repertoire gezongen zoals: Ave Verum, Hallelujah en You Raise Me Up. Dirigent Oleg Morozov wist met een solo-optreden het publiek te ontroeren met betoverd pianospel, ademloos werd hiernaar geluisterd. Het muziekensemble Attenzione! voerde een tweetal werken uit op klavecimbel, cello en 2 blokfluiten.

Na de pauze waren operette- en operastukken te beluisteren. De koorleden zongen voluit in ondermeer het Slavenkoor, Wolgalied (waarin de veelzijdige dirigent ook als solozanger te horen was), Meine Liebe Deine Liebe en The Phantom of the Opera.

08112016Hippolytuskerkkoor-2

Tijdens de Rosen aus Tirol werden de rozen van de koorleden ingezameld omdat er nog een jubileum te vieren was. Oleg Morozov is al 12,5 jaar de enthousiaste dirigent van het Hippolytuskerkkoor en werd door de leden verrast met een rozentraktatie en een envelop met inhoud.

Afgesloten werd met het Middelsommer Volkslaid in samenzang met het enthousiaste publiek. Het was een veelzijdige muziekavond waar met een goed gevoel op teruggekeken kan worden.

08112016Hippolytuskerkkoor-3

Bekijk het FOTOVERSLAG welke door onze fotograaf is gemaakt tijdens dit concert.

Bron: Hippolytuskerkkoor (8 november 2016) foto toestel Jannes Klaassen