Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum wint derby van SV De Heracliden.

In de confrontatie met streekgenoot SV De Heracliden uit Uithuizermeeden heeft Middelstum zich zaterdag in eigen huis prima hersteld van de zeperd die het een week eerder opliep tegen HS’88 (1-7 verlies). Werklust en inzet leverden uiteindelijk 3 punten op voor de mannen van trainer Raymond Scholtens.

Voor beide teams was winst in deze ontmoeting een must, er stond nogal wat op het spel op het sportpark in Middelstum zaterdagmiddag. Bij winst zouden de bezoekers de thuisploeg tot op 1 punt naderen op de ranglijst. Bij winst zou de marge 4 punten blijven in het voordeel van de blauwhemden. Middelstum was vooraf wel gewaarschuwd mede door de resultaten van de bezoekers in de laatste 2 duels, met name de 5-1 winst tegen Amicitia VMC een week eerder zette het duel vandaag op scherp. Alle ingrediënten voor een leuke streekderby waren derhalve aanwezig, maar van echt goed voetbal was zaterdag niets terug te zien op het Middelstumer sportpark.

06112016Middelstum-Heracliden-1

De thuisploeg begon in ieder geval feller aan het duel dan de gastheren uit Uithuizermeeden. Echt grote kansen ontstonden er maar mondjes maat voor de theepauze. Toch kwam de thuisploeg na een kleine 20 minuten aan de leiding. Op aangeven van Fabian Dijkema scoorde Reint Kugel de 1-0 voor de thuisploeg. Na een mooie kapbeweging in de zestien liet hij doelman Maurijn Boersma kansloos. Vlak voor de theepauze kreeg Middelstum nog een grote kans. Thomas Eek passeerde in het zestienmeter gebied 3 Meister verdedigers maar in plaats van de bal af te geven op Reint Kugel of Gerard Bronsema liep hij zich vast. Met een beetje meer overzicht had het zomaar 2-0 kunnen staan bij de rust.

06112016Middelstum-Heracliden-2

Na de rust probeerden de bezoekers er van alles aan te doen om de score weer in evenwicht te krijgen. Middelstum liet zich ver terugzakken en hoopte zich via de counter in veilige haven te kunnen spelen. Gelukkig ontbrak het bij SV De Heracliden aan de nodige stootkracht waardoor doelman Yoran Mus amper werd getest. Doordat er op het einde van de wedstrijd steeds meer ruimte ontstond werd Middelstum keer op keer gevaarlijk in de tegenstoot. Uiteindelijk viel de tweede treffer pas in blessuretijd. Uit een voorzet van Nordin Luit scoorde Thomas Eek met het hoofd de 2-0 voor Middelstum.

06112016Middelstum-Heracliden-3

Blijde gezichten na afloop in het Middelstumkamp. Trainer Raymond Scholtens was uiteraard zeer content met deze overwinning. We wilden revanche na de grote nederlaag van vorige week tegen HS’88 en dat is gelukt. Ik moet mijn team een compliment maken voor hun inzet, de wil om te winnen was vandaag groter dan bij SV De Heracliden, met name hierdoor bleven de 3 punten vandaag in eigen huis.

Door de winst van vandaag is Middelstum terug te vinden op de 5e positie op de ranglijst met 14 punten uit 8 duels. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen gemeentegenoot De Fivel op het programma. Het eerstvolgende thuisduel is op 26 november, dan komt SGV uit Schildwolde op bezoek op het Middelstumer sportpark.

Middelstum – SV De Heracliden 2-0 (1-0): 20. Reint Kugel 1-0; 90. Thomas Eek 2-0

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 november 2016) foto toestel Jaap van der Laan