Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Hoe nu verder?
Middelstum hoort bij het Hoogeland.

De enquête staat inmiddels 72 uur op Middelstum-info. En ruim 200 inwoners hebben de vragenlijst al ingevuld: een geweldig resultaat. De enquête geeft het ‘onderbuikgevoel’ van Middelstumers weer: maar liefst 95% van de inwoners kiest voor een samenvoeging met Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum (gemeente Hoogeland).

Voorlopige uitkomsten enquête
De enquête geeft een heel duidelijk beeld: Bijna iedereen wijst de keuze voor DAL af (97%). 93% van de
inwoners die de vragenlijst hebben ingevuld vindt dat de Middelstumers zich via een referendum moeten
uitspreken. Als dat referendum er komt zal maar liefst 95% van de ondervraagden kiezen voor aansluiting bij de nieuwe gemeente Hoogeland. In de bijlage zijn de volledige (tussentijdse) uitkomsten van de enquête te vinden. En nu?

Donderdagavond vergaderden de gemeenteraden van Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum over de fusie. De uitkomst van deze bijeenkomst zal u zeker niet ontgaan zijn. Alle gemeenteraden hebben zich hierbij uitgesproken voor de nieuw te vormen gemeente Hoogeland. Een unieke kans om Middelstum toe te voegen aan de gemeente Hoogeland lijkt na dit akkoord verder weg dan ooit, maar laten wij dit als inwoners van Middelstum zomaar gebeuren? We moeten samen de handschoen oppakken: een enquête is nog maar de eerste stap... Doen we mee? Vul de enquête in en laat uw stem horen.

14102016KaartHoogeland

(bron: Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen via landschapsgeschiedenis.nl)

In het nieuws:
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/168904/Middelstum-ziet-niks-in-huwelijk-met-DAL-gemeente 
http://www.dvhn.nl/groningen/Middelstum-wil-bij-Hoogeland-21702049.html 

Bron: Team Middelstum-info/Marko Datema (16 oktober 2016)