Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum hoort bij het Hoogeland.

De enquête staat nog maar 24 uur op Middelstum-info. En maar liefst 144 inwoners hebben de vragenlijst al ingevuld: een geweldig resultaat. De enquête geeft het ‘onderbuikgevoel’ van Middelstumers weer: maar liefst 95% van de inwoners kiest voor een samenvoeging met Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum (gemeente Hoogeland).

Voorlopige uitkomsten enquête
De enquête geeft een heel duidelijk beeld: Bijna iedereen wijst de keuze voor DAL af (97%). 93% van de
inwoners die de vragenlijst hebben ingevuld vindt dat de Middelstumers zich via een referendum moeten
uitspreken. Als dat referendum er komt zal maar liefst 95% van de ondervraagden kiezen voor aansluiting bij de nieuwe gemeente Hoogeland. In de bijlage zijn de volledige (tussentijdse) uitkomsten van de enquête te vinden. En nu?

Gisteravond vergaderden de gemeenteraden van Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum over de fusie. Bij een herindeling worden de gemeentegrenzen opnieuw vastgesteld. Dat is een unieke kans om Middelstum toe te voegen aan de gemeente Hoogeland, als blijkt dat Loppersum opgaat in de gemeente DAL. We moeten samen de handschoen oppakken: een enquête is nog maar de eerste stap... Doen we mee?

14102016KaartHoogeland

(bron: Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen via landschapsgeschiedenis.nl)

In het nieuws:
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/168904/Middelstum-ziet-niks-in-huwelijk-met-DAL-gemeente 
http://www.dvhn.nl/groningen/Middelstum-wil-bij-Hoogeland-21702049.html 

Bekijk HIER de tussenstand van de enquête.

Bron: Marko Datema (14 oktober 2016)