Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Wij zijn nog steeds dik tevreden.
Blij met een dode mus?

“Wij zijn nog steeds dik tevreden na de renovatie van ons huis. En volgens mij de hele Korenlaan.” Vertelt Gerrit Slopsema ons met enige trots.. Zijn huis werd onlangs ook geheel gerenoveerd , versterkt en energieneutraal gemaakt. Hij was zo trots op zijn (en natuurlijk Betty) paleisje dat hij begin dit jaar wethouder Bé Schollema uitnodigde voor de koffie om alles eens te bekijken. “ En dat deed hij” vertelt Gerrit, “Hij nam zelfs een pak koeken voor bij de koffie mee”.

19122015Opleveringwoningen-1

De eerste woningen die in Middelstum versterkt werden aan de Akkerstraat.

Maar ook Gerrit heeft gehoord van de grote problemen die Piet de Winter en zijn vrouw Liesbeth zijn overkomen. Op de site van RTV Noord lezen we een toch wel schrikbarend artikel.

De kop van het artikel luidt. “Bij het versterken hebben ze ons huis vernield.

(een klein citaat uit het artikel van de site van RTV Noord)

Enige tijd geleden zei mijn vrouw: de vloerbedekking op de slaapkamer gaat steeds boller staan. Ik trek de vloerbedekking omhoog. Wat blijkt? Op de plekken waar met grote bouten de nieuwe buitenkant aan de oorspronkelijke verdiepingsvloer vast is gezet, is het beton helemaal stuk. Die bouten liggen op twee slaapkamers nu gewoon los. Dat kan niet de bedoeling zijn.'

13022016Ploegersweg-1

De opgeleverde woningen aan de Ploegersweg.

En dat is niet alleen daar het geval. Nadere inspectie leert dat op de zolder hetzelfde aan de hand is. Ook daar liggen bevestigingsbouten los. 'En ook de oorspronkelijk houten betimmering hier op zolder zit aan alle kanten los. Zo laat je dat toch niet achter.'

Zijn veel inwoners van de huizen die versterkt zijn (en nog gaan worden) blij gemaakt met een dode mus en loopt deze renovatie uit op een totale deceptie?

Opvallend is toch wel dat de problemen zich louter voordoen bij de 4 onder 1 kap woningen. Want volgens onze informatie zijn er meer problemen bij deze woningen die niet gemeld staan in het genoemd artikel. Deze woningen waren de eersten die werden aangepakt in het renovatieplan in Middelstum.

Mocht dit allemaal waar zijn dan is dit niet best natuurlijk. Een prachtig gerenoveerde woning (kosten 120.000 euro) en dan dit soort grote problemen. Dan wordt die plezierige droom van dat gerenoveerde huis plotseling een ware nachtmerrie.

17032016Woningverbetering-2

Foto: Woningverbetering aan de Korenlaan.

Met de ophanden zijnde renovaties (Groensingel / Coendersweg) geeft dit vast de nodige onrust onder de bewoners.

Als redactie van Middelstum-info zijn we dan ook benieuwd of er meer mensen zijn met problemen in of aan hun nieuwe huis. Bent u ook blij gemaakt met een dode mus en zit in hetzelfde schuitje als Piet de Winter en zijn vrouw Liesbeth? Of bent u net zo blij als Gerrit en Betty met hun mooi hun woning?

We horen het graag uw ervaringen en waar nodig komen we langs voor een foto.

Bron: Team Middelstum-info/RTV Noord (13 oktober 2016) foto toestel Archief