Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Excursie en lekker eten voor vrijwilligers begraafplaats.

Na de officiële afsluiting van het vrijwilligers seizoen op de begraafplaats was er voor iedereen een kop lekkere eigen gemaakte soep met daarbij diverse belegde broodjes.

 11102016Begraafplaats-1

Na de inwendige mens te hebben versterkt werd er koers gezet naar drie bijzondere begraafplaatsen te weten: Klein Maarslag, Zuurdijk en Ulrum waar Reint Wobbes inging op de geschiedenis van de grafcultuur in Groningen en de daarbij behorende symbolieken, vooral in de kerk van Zuurdijk is heel veel grafsymboliek op de vloer te zien.

 11102016Begraafplaats-2

Een veel gemaakte uitspraak die middag was: Hier is nog veel te doen, want ook op de bezochte kerkhoven bleken verschillende graven behoorlijk aangetast te zijn en waar herstel echt nodig is. Aan het einde van de middag kwamen de vrijwilligers samen in het ijsbaangebouw waar hun een chinees buffet werd aangeboden door ambachtelijk timmerbedrijf “De Timmerstee” en chinees restaurant You Hao.

 11102016Begraafplaats-3

Er werd nog veel nagepraat over de belevenissen van de afgelopen jaren en met een voldaan gevoel wordt er nu al uitgekeken naar het volgende seizoen.

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze bijzondere middag.

Bron en foto’s: Historische Vereniging (11 oktober 2016)