Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Klaas van der Woude nieuwe dirigent Concordia Middelstum.

Met gepaste trots maakt het bestuur van de fanfare Concordia Middelstum bekend dat zij Klaas van der Woude heeft benoemd tot haar nieuwe dirigent. Klaas is onder meer bekend als dirigent van De Bazuin uit Oenkerk. Deze band komt uit in de kampioensdivisie voor brassbands. En dirigent van harmonie Crescendo te Drachten. Van der Woude is verder arrangeur en hoofdvakdocent directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij heeft zijn sporen in het vak meer dan verdiend en is een bekende naam in de muziekwereld.

05102016Concordia-1

Van der Woude was al sinds het voorjaar als interim dirigent verbonden aan de fanfare van Concordia. Door het vertrek van Siemen Hoekstra ontstond er een vacature die Klaas in afwachting van de benoeming van een nieuwe dirigent zou opvullen. Dat beviel van beide kanten zo goed het interim-schap wordt omgezet in een vaste aanstelling.

Naast Klaas van der Woude heeft Concordia Jan Werkman bereid gevonden om aan te treden als 2e dirigent van de fanfare. Hij zal Klaas ververvangen bij afwezigheid en onder andere de sectierepetities leiden. Werkman is onder andere docent bij verschillende verenigingen, waaronder Concordia Middelstum en dirigent van brassband Immanuel uit Uithuizermeeden, brassband GBG uit Groningen en fanfare Tida Kira uit Munnekezijl.

05102016Concordia-2

Concordia verwacht met de aanstelling van beide heren dat het orkest de groei door kan zetten die geruime tijd geleden is ingezet.

Bron & Foto's: Muziekvereniging Concordia (5 oktober 2016)