Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Zingt u mee?

Op zondagavond 2 oktober aanvang 19.00 uur wordt er in de Hoeksteenkerk te Middelstum een “Zingt u mee avond” georganiseerd. De bekende muzikanten Knol en Kooij uit Dwingeloo begeleiden deze avond op orgel en piano. Knol en Kooij geven in heel Nederland optredens en de commissie bijzondere diensten is dan ook erg trots dat ze op deze avond naar Middelstum komen.

Knol bespeelt het orgel en Kooij speelt op de piano. Beide muzikanten voelen elkaar blindelings aan en er wordt dan ook volop geïmproviseerd. Optredens van Knol en Kooij zijn nooit saai en beide weten vooraf nooit hoe een bepaald lied zal eindigen. In een uitgebreid interview in het Dagblad van het Noorden werden het onlangs “ Duivels kunstenaars” in de kerk genoemd.

04092016KnolenKooij

Knol en Kooij hebben een eigen bundel met de meest bekende kerkliederen (veel Johannes de Heer) samengesteld en daar mag het publiek dan uit kiezen. Maar ook nummers die niet in de bundel staan worden op verzoek spontaan gespeeld.

Overal in het land trekt het duo volle kerken en er wordt dan ook naar hartenlust gezongen. Het komt regelmatig voor dat er mensen naar huis worden gestuurd omdat er geen plaats meer is in de kerk.

Iedereen die van zingen en muziek houdt is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Er is op het einde van de avond een collecte voor de onkosten.

Bron & foto: PKN Middelstum (28 september 2016)