Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Gehavend Middelstum onderuit in Haren.

Zaterdagmiddag stond de topper in de 4e klasse E tussen Be Quick 1887 en de v.v. Middelstum op het programma. Op voorhand een spannend duel tussen de nummer 1 en 2 op de ranglijst. Middelstum reisde met een sterk gehavende ploeg af richting de Esserberg in Haren. Martijn Poort, Wessel Oosterhof en Gijs van Aller ontbraken op voorhand in de selectie bij Middelstum. Verder was men nog niet helemaal zeker over het meespelen van Renee Huitsing en Thijs Hoekzema, beide waren twijfel gevallen, maar bleken gelukkig toch voor aanvang wedstrijdfit te zijn voor de ploeg van Raymond Scholtens.

25092016-Be Quick 1887 - Middelstum-1

De blauwhemden deden het in de eerste wedstrijden van de competitie boven verwachting. Na 3 speelrondes stond men op een prachtige 2e plaats op de ranglijst met slechts 2 punten achterstand op koploper Be Quick 1887. De winnaar van dit duel zou na zaterdagmiddag alleen aan kop gaan. Tot aan de rust hield Middelstum prima stand tegen Be Quick en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch zou op slag van rust de thuisploeg nog op een 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van Janco van der Berg.

Na de theepauze werd het verschil door de thuisploeg gemaakt. Bij Middelstum viel Benjamin Lochtenberg geblesseerd uit en werd ook Marcel Pool noodgedwongen gewisseld "hierdoor kwam de gehele achterhoede er anders uit te zien bij Middelstum" Renee Huitsing en Fabian Dijkema waren hun vervangers. Middelstum moest toe zien, ondanks het goede keeperswerk van doelman Yoran Mus die aan de zijde van de blauwhemden uitgroeide tot man of the match, hoe Kwame Agyemang namens Be Quick de 2e treffer maakte na 75 minuten. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd moest Middelstum noodgedwongen ook nog doelman Yoran Mus wisselen nadat hij bij een redding zijn pink uit de kom kreeg en de wedstrijd niet kon vervolgen. Omdat Middelstum al drie had gewisseld moesten de resterende minuten met 10 man verder worden gespeeld, Thomas Eek nam Yoran Mus zijn plaats in onder de lat. Aan de stand veranderde echter niets meer.

25092016-Be Quick 1887 - Middelstum-2

Middelstum incasseerde hiermee zijn eerste nederlaag van het seizoen maar kan gezien alle omstandigheden binnen de selectie voorafgaande aan de wedstrijd toch tevreden terugkijken op een goed gespeelde pot voetbal. Aanstaande zaterdag kan de ploeg thuis tegen VVS uit Oostwold laten zien dat de nederlaag vandaag slechts een incident is geweest. De wedstrijd op het sportpark in Middelstum begint zaterdag (1 oktober) om 14.30 uur.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26 september 2016) foto toestel Bart Poortinga