Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Landelijke waardering vrijwilligers begraafplaats.

Stichting Oude Groninger Kerken en Landschapsbeheer Groningen wonnen vorig jaar de landelijke prijs “De Gouden Terebinth” omdat zij zich uitzonderlijk hebben ingezet voor het behoud van Kerkhoven en Begraafplaatsen, niet alleen omdat er gerestaureerd wordt maar dat het ook een toekomstbestendige inbedding krijgt.

21092016Waardering-Begraafplaats-1

Om het winnen van de prijs te vieren was er door de beide winnaars afgelopen vrijdag een symposium in Loppersum georganiseerd om daar de ervaringen, met vooral de vrijwilligers, uit te wisselen. Tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat betaalde inzet van professionals soms goed is maar dat het cruciaal is dat er bij de restauratie veel enthousiaste vrijwilligers betrokken zijn.

21092016Waardering-Begraafplaats-2

In de middag werden twee bussen ingezet om de 80 bezoekers naar o.a. de begraafplaats van Middelstum te brengen om daar het werk van de vrijwilligers van de afgelopen jaren te bewonderen.

21092016Waardering-Begraafplaats-3 21092016Waardering-Begraafplaats-4

De bezoekers die vanuit heel Nederland naar het noorden waren gekomen spraken vol lof over de aanpak en het resultaat van de vrijwilligers op de begraafplaats.

Bron: Historische Vereniging (21 september 2016) foto toestel Albert-Erik de Winter