Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Opening KunstMonument Loppersum 2016.

KunstMonument “Van Oost- naar Westerwijtwerd” is begonnen. Een weekend lang 17 en 18 september is er kunst te zien van de professionele kunstenaars van de gemeente Loppersum en kunst van de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

 18092016Kunstmonument-1

Bij de theeschenkerij stond een prachtige tent met een groene loper te wachten op de bezoekers.
De bezoekers van de opening werden verwelkomd door de Bigband New Mean Swing Machine en de camera ploeg van Rederijkerskamer Sappho. De kunstenaars waren ‘s middags opgehaald door een historische bus en werden van de parkeerplaats opgehaald door de cameraploeg.

18092016Kunstmonument-2

In de expositie ruimte kon de opening beginnen. Na het welkomstwoord deed Marjoleine de Vos het openingswoord. Zij refereerde aan de rijkdom van prachtige monumenten en het prachtige landschap.
De openingshandeling werd verricht door wethouder Rudi Slager. Door aan een dik koord te trekken vielen alle 21 banieren op z’n plek. Elke locatie een banier met daarop een fragment van een kunstwerk van de kunstenaar . Ze zijn het hele weekend nog te zien in de expositieruimte van de theeschenkerij.
Daarna werden de eerste exemplaren van de catalogus op een ludieke manier aangeboden aan Marjoleine de Vos en wethouder Rudi Slager. De muziek speelde en iedereen kan op pad door de mooie gemeente Loppersum, dit weekend rijk aan kunst en cultuur. Voor meer informatie kijk op www.kunstmonument.nl.

Bekijk het FOTOVERSLAG van de opening van dit evenement. KunstMonument is nog tot vanavond 18.00 te bekijken kijk voor het programma naar onze eerdere berichtgeving hierover.

Bron & foto's: Culturele Raad Middelstum (18 september 2016)