Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Grote belangstelling voor gondelvaart.

Aanstaande vrijdagavond (16 september 2016) is het zover: de gondelvaart georganiseerd door de IJsverenigingen De Schaats en IJsbaan Middelstum en visclub De Witte Dobber. Maar liefst veertig boten/vaartuigen hebben zich tot nu toe aangemeld voor het spektakel.

03072016Gondelvaart-2 

Om half negen vertrekt de bonte stoet van boten en zelfgemaakte vaartuigen door het Boterdiep vanaf de brug bij Fraamklap richting Middelstum. Men passeert Middelstum om via het nieuwe hoogholtje bij Ewsum terug te keren richting het haventje aan de Burgemeester van Ankenweg (Nij Til). Hier leggen de boten/vaartuigen aan om er samen met de toeschouwers een geweldig feest van te maken in de langs het haventje opgestelde feesttent. The Outtakes uit Loppersum verzorgen live-muziek rondom de prijsuitreiking.

 03072016Gondelvaart-5

Op het feestterrein zijn diverse versnaperingen te verkrijgen. Voorzitter van de jury is de in Middelstum zeer bekende Wiebe Klijnstra van RTV Noord. Iedereen wordt uitgenodigd om er tijdens de gondelvaart en na afloop bij het haventje een geweldige happening van te maken.

Bron: Team Middelstum-info (12 september 2016) foto toestel Archief