Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Het dilemma van een burgemeester.
De oudste mannelijke inwoner van de provincie Groningen woont in Middelstum.

Het was een groot dilemma voor burgemeester Albert Rodenboog: Al 6 jaar lang gaat hij ieder jaar op 8 september samen met zijn vrouw naar Dhr. Hazekamp om zijn verjaardag te vieren. Gisteren moest hij voor het eerst verstek laten gaan omdat hij naar Den Haag moest om te spreken over de gaswinningsproblematiek.

09092016Hazekamp-1

“Het was een groot dilemma voor me” vertelt Rodenboog ons. “Maar ik moest naar Den Haag om te spreken (zie elders op deze site) tijdens een hoorzitting van de vaste Kamercommissie EZ”. Daarom kwam hij dag later om Hazekamp alsnog te feliciteren met deze unieke (105e) verjaardag. Een journalist van het Dagblad van het Noorden vertelde Hazekamp dat hij hiermee de oudste inwoner van de provincie Groningen was geworden.

Hazekamp wist dit niet en het maakte hen eigenlijk ook helemaal niet zoveel uit: “Dit overkomt je, hier heb ik zelf geen invloed op. Ik ben alleen maar dankbaar dat ik zo oud ben geworden, en hoop nog een tijdje door te kunnen gaan”. “Waarom moet de vrouw van de burgemeester eigenlijk altijd mee” vroeg de journalist van het dagblad? De ogen van Hazekamp beginnen te glimmen als die van een kwajongen: “Dat zeg ik niet....maar voor de gezelligheid...ik hou van gezelligheid”

Hazekamp is nog volledig op de hoogte van het wel en wee van de wereld geschiedenis. “80 jaar gelden heb ik dit al voorspeld zei hij, en nu is het zo ver. Ik maak me zorgen over Rusland en toestanden in Noord Korea. Maar iedere avond vouw ik mijn handen en leg ik dit voor aan mijn Hemelse vader”

09092016Hazekamp-2

Maar er was ook volop gelegenheid voor vrolijkheid en dikke pret. De journalist van het Dagblad van het Noorden noteerde ijverig wat er allemaal werd gezegd. “Jullie maken er toch wel een net verhaal van” zei Hazekamp “want niet alles hoeft in de krant hoor!”. “Zo is dat Hazekamp” zei Rodenboog met een grote glimlach. “ Ze moeten er een net verhaal van maken want anders krijgen ze met mij aan de stok””

Na nog wat heen er weer gepraat zei Hazekamp. “Nu gaan we thee drinken en moeten die fotograven en journalisten maar de deur uit”.

Middelstum-info maakte een klein FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (9 september 2016) foto toestel Jannes Klaassen