Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

‘Lekkerder in je vel’ in Middelstum.

In deze hectische wereld van prestatiedwang en onzekerheden is het soms lastig om voldoende rust te vinden. Zorg voor naasten, werk of juist geen werk, aardbevingsperikelen - probeer in dat alles maar eens je balans te vinden én te bewaren. Stress en spanningen kunnen veel impact hebben, maar mensen zijn zich daar niet altijd bewust van.

Stress kan zich op vele manieren uiten, bijv. nergens zin in hebben, te veel eten, kribbigheid, doorhollen of allerlei -soms verrassende- lichamelijke klachten. Soms hebben mensen zelfs last van hyperventilatie zonder het zelf te weten, omdat ze de symptomen niet kennen. Langdurige stress kan uiteindelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

18042016Gezondheidsplein-1

Het Gezondheidsplein in Middelstum vindt het voorkómen van klachten minstens zo belangrijk als het genezen ervan en wil mensen graag op een laagdrempelige manier helpen om stress op een gezonde manier de baas te worden en te blijven. De oorzaak ervan kun je niet altijd wegnemen, maar je kunt er wel anders mee leren omgaan.

Daarom organiseert het Gezondheidsplein vanaf 20 september de 8-weekse cursus “Lekkerder in je vel”, gegeven door een psycholoog en een psychosomatisch oefentherapeut. Er zal uitleg zijn over de werking van stress en stressfactoren, en er wordt heel praktisch gewerkt aan het leren herkennen en hanteren van stress in je eigen situatie.

Voor verdere informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met:

Elke Meiborg:
06 40340273 / emeiborg@praktijkmeiborg.nl

Fieke v.d. Wijngaard:
06-19292007 /vandenwijngaard@hotmail.com

Bron: Elke Meiborg (3 september 2016) foto toestel Archief