Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Slopen, Zwemmen, Eten en Griezelen.
Speelweek Middelstum zit er weer op.

Dag 3, rond 12.30 beginnen de eerste kinderen weer binnen te stromen op de ijsbaan voor de laatste dag van de speelweek,en ze hebben er merkbaar zin aan om er een leuke dag van te maken. We beginnen de middag traditioneel met het speelweeklied en na enkele mededelingen kunnen de kinderen beginnen met het afbreken van de hutten waar ze deze dagen hard aan gewerkt hebben.

26082016Speelweek-1

Als dit gebeurd is gaan ze per groep op hun versierde fietsen naar het zwembad om veel plezier in en om het water te hebben. We hebben geen verdere spelactiviteiten gedaan in verband met het warme weer. Na deze lekkere verkoeling was het om 16.30 uur weer tijd om richting de ijsbaan te fietsen waar ondertussen het hout van de hutten op een grote stapel is gelegd,en onder toezicht van de brandweer in de brand is gestoken.

26082016Speelweek-2

De kinderen,hun ouders en de vrijwilligers konden hierna een lekker broodje hamburger en knakworst halen, en de dj draaide hierbij een goed aantal leuke platen. Om 19.00 uur was het tijd voor de jongste groepen om naar huis te gaan, maar niet voordat de speelweek goed afgesloten werd. Er zijn dit jaar een paar vaste vrijwilligers die afscheid nemen van de speelweek en die worden even in het zonnetje gezet.

26082016Speelweek-3

De oudste groepen konden hierna hun slaapplaatsen klaarmaken op de ijsbaan en spuitvoetbal spelen met de brandweer. Toen het donker geworden was mochten de groepen vertrekken voor een spooktocht door het dorp en het bos. De laatste groep was rond 00.30 weer veilig terug op de ijsbaan en nadat alle spanning en adrenaline gezakt was konden ze hun slaapplaatsen opzoeken.

26082016Speelweek-4

De volgende ochtend werden de kinderen wakker gemaakt met een ontbijt en werden ze om 09.30 uur weer opgehaald om naar huis te gaan. Het was weer een geslaagde speelweek, het bestuur heeft er van genoten en we hopen jullie volgend jaar weer te zien!

Bekijk het FOTOVERSLAG van dag 3 van de speelweek in Middelstum. Het videoverslag van de speelweek kunt u zien door op de knop hieronder te klikken (video bekijken). Binnenkort zullen we in een apart videoverslag alle beelden laten zien van de spooktocht die donderdagavond werd gehouden in het dorp en het Middelstumerbos.

 Video bekijken MTV klein

Bron: Speelweek Middelstum (27 augustus 2016) foto toestel Janneke van der Laan