Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Carnaval in Middelstum. Speelweek weer van start.

De speelweek is weer van start, het thema is Carnaval. Onder de klanken van carnavalsmuziek en met een lekker temperatuurtje zijn de kinderen begonnen met bouwen van de hutten van deze editie van de speelweek. Het getimmer met de hamers klinkt weer goed zoals altijd. De meest mooie kunstwerken worden uit het hout tevoorschijn getoverd en de kinderen zijn er trots op en laten hun hut graag zien aan iedereen die voorbij komt.

 23082016Speelweek-1

Ook de vrijwilligers dragen hun steentje bij met het timmeren,knippen en plakken. De temperatuur buiten loopt al aardig snel op naar de 30 graden dus er kon onbeperkt drinken gehaald worden. Na de lunch gingen de jongste groepen een korte speurtocht lopen en de oudste groepen een wat langere tocht waarin opdrachten uitgevoerd en codes gekraakt moesten worden om de oplossing te vinden.

 23082016Speelweek-2

Na de tocht hebben een paar groepen een frisse duik genomen en de rest heeft een begin gemaakt om hun fiets te versieren of een knutselwerk te maken. De dag werd om 16.00 afgesloten met het speelweeklied en daarna mochten de kinderen naar huis om uit te rusten en op te laden voor de dag van morgen. 

Bekijk de FOTO'S van dag 1 van de speelweek Middelstum.

Bron: Hester Meinders - Speelweek Middelstum (24 augustus 2016) foto toestel Janneke van der Laan