Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Zonneschijn, regen en goede financiële vooruitzichten.

Zonneschijn, regen en goede financiële vooruitzichten waren de ingrediënten die afgelopen woensdag bepalend waren voor d e werkzaamheden op de begraafplaats. In de afgelopen drie jaren waren de weergoden de vrijwilligers op de begraafplaats tijdens de herstelwerkzaamheden bijzonder goed gezind, het was vrijwel altijd droog en meestal zonnig.

12082016Begraafplaats-1

Woensdag werd in de loop van de morgen wel duidelijk dat het voor het eerst wel eens mis kon gaan, de lucht veranderde snel van kleur en de regen kon niet uitblijven. De jassen werden aangetrokken en het pas gestuukte grafmonument werd in allerijl afgedekt om te voorkomen dat het geheel verregenen zou.
Enige dames gingen snel naar binnen om daar hun schilderactiviteiten voor t te zetten, anderen zochten hun heil onder een grote paraplu om toch maar door te kunnen gaan. Zo rond 11.00 uur ging het toch echt fout en besloot men om met de werkzaamheden te stoppen deze ochtend en nog maar een extra kop koffie te nemen.

12082016Begraafplaats-2

Aan het einde van de middag kwam er voor de vrijwilligers een bijzonder aangenaam bericht binnen. Namelijk de aanvraag die ze bij het Loket Leefbaarheid hadden ingediend, voor een financiële ondersteuning betreffende het opknappen van de 15 hekwerken die de grafmonumenten sieren, is goedgekeurd en dit geeft weer financiële armslag om de hekwerken dusdanig te restaureren en te beschermen zodat ze de komende jaren de weersinvloeden weer kunnen doorstaan.

12082016Begraafplaats-3

Bekijk het FOTOVERSLAG van de werkzaamheden.

Bron & foto’s: Historische Vereniging (12 augustus 2016)