Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Jazz op het Middelstumer Hemonycarillon.

Zondag 7 augustus zal voor het eerst in de geschiedenis van de Commissie Hemonybeiaard Middelstum een concert worden gegeven met een groot aandeel jazz en lichte muziek. Het wordt verzorgd door Paul Maassen.

01082016Paul Maassen

Paul (1981) is opgeleid als jazzpianist aan Codarts Rotterdam en studeerde vervolgens gedurende zijn Master-opleiding aan het Utrechts conservatorium tevens beiaard. Paul zoekt met zijn specifieke insteek als jazzmusicus regelmatig naar nieuwe wegen binnen de beiaardmuziek, en concerteert daarmee in binnen- en buitenland. Naast beiaardier is hij onder meer bandleider en componist van zijn eigen jazz-ensemble MirĂ³ Move, en veelgevraagd pianist bij jazzensembles en muziektheater. Ook is hij muzikaal leider bij Mandela de musical. Tevens doceert hij aan de Musicall Factory Tilburg, en is hij gastdocent aan het Haarlems Conservatorium en Codarts Rotterdam. In 2013 kwam de beiaardPLUS CD uit die hij samen met zijn vader produceerde (te koop na het beiaardconcert).

Het programma bevat naast jazz en lichte muziek ook Franse muziek. Ideale omstandigheden om een kleedje en een picknickmandje mee te nemen en het concert op het grasveld bij te wonen. Toegang gratis. Ook koffie en thee wordt gratis aangeboden. Aanvang 16.00 uur.

Bron & foto: Henk Veldman (1 augustus 2016)