Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Bijzonder geslaagd concert op de Hemonybeiaard.

Soms zit alles mee. De opening van het concertseizoen op de Hemonybeiaard kan zeer geslaagd worden genoemd. Op een zonovergoten grasveld genoten ruim 40 mensen van het prachtige spel van beiaardier Janno den Engelsman uit Bergen op Zoom.

Vrolijke klaviermuziek uit de 16de en de 17de eeuw, mooie melodische lijnen, karakteristieke dansvormen zoals een sarabande, een menuet of een bourrée. Nergens klinkt het instrument zo mooi in als in de muziek uit het begin van de 17de eeuw. De concertgever opende het concert met een aantal liederen van de beroemde fluitist en beiaardier Jhr. Jacob van Eyck en na vier maten hoorde je het al: dit wordt een mooie middag, dit wordt genieten.

25072016Beiaardconcert-1

In een uurtje tijd waren we even in Rome met temperamentvol gespeelde Italiaanse dansen, maakten we kennis met muziek uit de Engelse hofcultuur, statig, voornaam. Een kwartiertje later proefden we de Franse sfeer met tal van speelse bewerkingen over Franse volksliedjes en we eindigden in Noord-Duitsland, met de wat meer ernstige muziek van Bach en Telemann. Het was een heerlijke middag. Het publiek luisterde aandachtig, de beiaardier genoot hoorbaar van het instrument, er zaten kinderen op een kleedje, de nieuwe videoverbinding werkte uitstekend en de zon scheen ondertussen vrolijk door.

25072016Beiaardconcert-2

Deze vrolijkheid bracht de Commissie Hemonybeiaard Middelstum op het idee bij het volgende concert een picknick te organiseren. Dan valt de eer te beurt aan beiaardier Paul Maassen die een specialist is in de uitvoering van lichte muziek, jazz en moderne improvisaties. Mensen die onder het genot van lekker in het gehoor liggende muziek een kleedje en een broodje willen meenemen, zijn van harte welkom op zondag 7 augustus. Meer nieuws volgt nog.

Bekijk het FOTOVERSLAG van dit concert.

Bron: Henk Veldman (25 juli 2016) foto toestel Janneke van der Laan & Jannes Klaassen